24 Haziran 2019 11:45

Çavuşoğlu: ABD’den hangi yaptırım kararı gelirse gelsin S-400’ü aldık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'dan alınan S-400 füze savunma sistemi konusunda kararlı olduklarını yineledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Fotoğraf: Alparslan Çınar/DHA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Hangi yaptırım kararı olursa olsun, Amerika’dan hangi açıklama gelirse gelsin, biz S-400’ü aldık ve artık S-400’ün Türkiye’ye ne zaman teslim edileceği konuşuluyor” dedi.

Çavuşoğlu ve Ruanda Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Dr. Richard Sezibera ile ortak basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile G-20 marjında Japonya’da görüşecekleri konusunda teyitleştiklerini belirterek, Suriye’nin yanı sıra birçok konunun görüşmede ele alınacağını söyledi.

Türkiye’nin, F-35 programının bir ortağı olduğuna ve bugüne kadar 1 milyar dolardan fazla maddi katkı sağladığını söyleyen Çavuşoğlu, ABD’nin attığı adımların ortaklık anlaşmasına ve hukuka uygun olmadığını savundu.

Çavuşoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti özgür ve bağımsız bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti Amerika ya da herhangi bir ülkenin ‘al’ dediği zaman bir ürünü alacak ya da ‘alma’ dediği zaman almayacağı bir ülke değil artık. O yüzden hangi yaptırım kararı olursa olsun, Amerika’dan hangi açıklama gelirse gelsin, biz S-400’ü aldık ve artık S-400’ün Türkiye’ye ne zaman teslim edileceği konuşuluyor. Bununla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Bizim bu süreçten, S-400 alımından vazgeçmemiz mümkün değil çünkü Türkiye’nin acil olarak hava savunma sistemine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yeni parti tartışmaları hızlandı: Ali Babacan liderliğinde parti kurulacak

SONRAKİ HABER

Öykü Arin 74 gün sonra ilk kez dışarı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...