Grevdeki inşaat işçileri: İşçilerin birliği tüm engelleri yıkar

Suudi Arabistan’da ödenmeyen ücretleri için greve çıkan işçiler, grevin 8. gününde yeniden patrona ve devlet yetkililerine seslendi.

24 Haziran 2019 09:38
Son Güncellenme Tarihi: 24 Haziran 2019 15:51
Paylaş

Suudi Arabistan’da Baytur’a bağlı çalışan taşeron inşaat işçilerinin ödenmeyen ücretleri için başlattıkları grev 8. gününde devam ediyor. İşçiler ücret alacaklarının ödenmemesine, yetkililerin ise yapılan çağrılara kulak tıkamasına tepkili.

Grevin 8. gününde açıklama yapan inşaat işçileri, “Geri çekilmek yok. Susmak yok. İşçiyiz, alın terimizi patronlara bırakmayız. 8 gündür hakkımızı arıyoruz. Patron ve devlet susuyor. Ama biz susmayacağız. İnşaat işçisi ekmeğini taştan çıkarıyor. Kimseye emeğimizi yedirmeyiz. İşçilerin birliği tüm engelleri yıkar. Hakkımız olanı alacağız. İnşaat işçisi köle değildir” dedi.

İYİ-SEN: İŞÇİLER REHİN TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR

Baytur işçilerinin ücretlerinin ödenmemesine ilişkin açıklama yapan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) ise, “Baytur inşaat firması turist vizesiyle yurtdışına çalışmaya götürdüğü inşaat işçilerinin en temel besleme ve barınma ihtiyaçlarını insanlık dışı koşullarda karşılıyor. İşçiler hastalandıklarında sağlık hizmetinden yararlanamıyor” dedi.

“BAŞKONSOLOSLUK KİME HİZMET EDİYOR?”

Grevin ikinci gününde Suudi polisinin işçilere silahla ateş ederek saldırdığını hatırlatan İYİ-SEN, “İnşaat işçilerinin mahkum edilmeye çalışıldığı bu insanlık dışı koşullara ve Suudi polisinin silahla saldırılarına ses çıkarmayan Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu grevdeki işçilerle şantiyede görüşerek grevi bitirmelerini istedi. Cidde Başkonsolosluğuna ve Dışişleri Bakanlığına sesleniyoruz, Başkonsolosluk Türkiye Cumhuriyetini yurttaşlarını mı temsil ediyor yoksa inşaat patronlarını mı? Suudi polisinin silahlı saldırısına ses çıkarmayan işçilerin insanlık dışı koşullarda ücretleri ödenmeden çalıştırılmasına ses çıkaramayan başkonsolosluk kime hizmet etmektedir?” diye sordu.

İnşaat işçilerinin birikmiş ücretlerini talep ettiğini ifade eden İYİ-SEN, “Emeğin ve kazanılan hakkın pazarlığı yapılamaz. Tüm işçi arkadaşlarımızın talepleri biran önce karşılanmalıdır. İnşaat işçisini rehin tutamazsınız” çağrısında bulundu. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 24 Haziran 2019 Pazartesi

SONRAKİ HABER

LGS sonuçları ve tercih kılavuzu açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...