23 Haziran 2019 15:31

Seçimi kazanan İmamoğlu: İsraf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek

23 Haziran seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu: Parti ilçelerinden alınan referans kağıtlarıyla işe girme dönemleri bitmiştir.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Yenilenen İstanbul seçimlerini yine önde tamamlayan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Sancaktepe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı.  

İmamoğlu'nun konuşmasının tamamı şöyle: 

"Öncelikle bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabi ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kendi İstanbul’umuza bugünkü seçimin neticeleri hayırlı olsun.

Ama önce bugün on binlerce hatta yüz binlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan bütün yol arkadaşlarıma günün kahramanlarına, sandıklarda, seçim kurullarında hizmet eden bütün arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Onlar bugünün demokrasi kahramanıydı. 

Ancak şunu da belirtmek isterim ki bugün hali hazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluştursa da biliyoruz ki net sonuçlar tutanaklarla olur. Dolayısıyla sandık görevlisi arkadaşlarıma, bilişim sorumlularına, hukukçulara sonuç netleşinceye kadar sandıkları terk etmemesini istiyorum. Dolayısıyla bu tarihi sorumluluk halen devam etmektedir.

"GERÇEKLERİ ÖRTEREK GİZLEYEMEZSİNİZ"

Çok kıymetli İstanbullular, çok değerli vatandaşlarımız biz Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanlarız. Maalesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı. Ama saatleri durdurarak zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri de örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulasının çıktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim.

Milletvekillerimize, Anadolu’nun dört bir yanından gelip kampanyalarımıza destek olan belediye başkanlarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, CHP – İYİ Parti örgütlerine, sahada çalışan üyelerine özellikle sayıları 150 bini aşan demokrasi ve adalet davasına inanan yürekli İstanbul Gönüllüleri’ne. HDP seçmenlerine, MHP seçmenlerine, AK Partili seçmenlere, Saadet Partisi seçmenlerine, DSP, Demokrat Parti, BTP bütün siyasi parti seçmenlerine, aynı mahallede komşularımıza aynı zamanda; bu güzel şehirde yaşayan vatandaşlarımıza; ister Türk, ister Kürt, Rum, Çerkez Musevi, Ermeni, Süryanilere kısacası bu ülkenin asil vatandaşlarına; en yakın yol arkadaşım olan İstanbul’un çocuklarına, gençlere, hanımefendilerimize, annelerimize, kadınlara, beyefendilerine; başarılı kampanyayı planlayan ve yöneten kampanya direktörümüze, kreatif ekiplerine, çalışma arkadaşlarına, ilk günden beri yanımda olan sevgili basın danışmanına, sosyal medya ekibimize, her zaman yanımda olan polis ve koruma arkadaşlarıma, sahada çalışan meydanlarda çadırlarda görev yapan partililerimize, vatandaşlarımıza, bu kampanyada bize destek olan STK’lara, Türkiye’nin dört bir yanında benimle demokrasi mücadelemize şarkı besteleyen, arayan, soran, fikir veren milyonlarca vatandaşımıza; kimisi abi diyen, kimisi evladım diyen o güzel insanlara, yurdumun güzel insanlarına ve tabi ki tüm 16 milyon İstanbulluya yürekten teşekkür ediyorum.

“BUGÜNDEN SONRA HER KİM GİYİMİNE BAKARAKBİR BAŞKASI HAKKINDA ÖN YARGI OLUŞTURUYORSA İSTANBUL İTTİFAKI AKLINA GELSİN”

Seçimi bir parti, bir grup, bir kesim değil bütün Türkiye kazanmıştır. Bunu herkes belki tam olarak hissedemiyor. Ama göreceksiniz kısa sürede herkes böyle hissedecek. Bunu başarabilmek için de hiç kimseyi dışlamadan çalışacağım. Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. Bu benim hayatımdaki en değerli, en gururlu, en onurlu görevdir. Bu seçim yani oluşturduğumuz İstanbul İttifakı, Türkiye için var olan pek çok ön yargıyı da yok etmiştir. Çünkü biz hayat tarzı, görünüşü, konuşması, siyasi düşüncesi birbirinden çok farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Bugünden sonra her kim giyimine bakarak, hayat tarzına bakarak bir başkası hakkında ön yargı oluşturuyorsa İstanbul İttifakı aklına gelsin. Önyargı dönemi artık bitmiştir.

“PARTİ İLÇELERİNDEN ALINAN REFERANS KAĞITLARIYLA İŞE GİRME DÖNEMLERİ BİTMİŞTİR”

Ben bu kenti tek başıma yönetecek değilim. Böyle bir deha dünyada da yok zaten. Her insanımızdan yararlanacağım. Siyasi görüşü ne olursa olsun millete hizmet aşkı olan herkes benimle çalışacaktır, çalışabilir. Parti ilçelerinden alınan referans kağıtlarıyla işe girme dönemleri bitmiştir.

Partiler kutsal yapılar değildir, tabu değildir. dünyaya farklı bir pencereden baksa da temel amacı milletin kalkınmasıdır. Partiler bir amaç değildir. hizmette araçtır. Bunu her vatandaşımın bilmesini ve duymasını istiyorum. Partiler gibi liderleri de kutsal değildir. Bir parti başkanı, bir belediye başkanı, bir cumhurbaşkanı fark etmez. Onları kutsallaştırmak asla doğru değildir. En büyük millettir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız sadece milletindir.

Milyonlarca oy almak, iltifatlar duymak liderlerin ayaklarını yerden asla kesmemeli. Başta kendim gösterilen bu sevgi karşısında ancak boynumu bükerim. Rahmetli dedem makamın büyüdükçe boynun bükülsün derdi. Çok çalışacağım. Gençliğimiz var, çalışkanlığımız var. 24 Haziran seçiminde hem ittifak, hem parti adayı, hem de bağımsız aday olarak çalışan tüm rakiplerime ve demokrasiye katkıları için İstanbul’da bulunan tüm adaylara teşekkür ediyorum.

Bana aileme, partime yönelik yapılan sistematik saldırıları elbette ki unutmak istiyorum. Bu dil bitsin. Artık asıl yeni sayfayı, olması gereken ilişkileri, üslup düzeyinde yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz. Bu tür davranışlarda bulunanların bence zaman içerisinde hak ettiği cevabı milletimizden alacağını düşünüyorum.

ERDOĞAN'A SESLENDİ

Özellikle devletin başı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenmek istiyorum. Depreme hazırlık gibi, daha hızlı metro yapmak gibi, mülteci konuları gibi İstanbul’un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyumlu çalışmasını sağlamanın önemi ortadadır. Konuştuğumuz şey 16 milyon vatandaşlarımızın ihtiyacıdır. Ben seçim öncesinde vatandaşlara anlattığım yol haritasına uygun olarak sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım ve buna talibim. Bunu tüm İstanbullular önünde duyuruyorum. Hiçbir siyasi mesele vatandaşımın mutluluğundan, işsizliğin önlenmesinden önemli değildir. Yasal sürecin tamamlanmasının ve mazbatamızı alıp göreve başlamamızın ardından yol haritamızı size sunmak, görüşlerimizi aktarmak aynı zamanda görüşlerinizi almak, sizi en kısa zamanda ziyaret etme talebimi buradan sizlere iletiyorum. Bu ülkenin buna ihtiyacı olduğunun da altını çiziyorum.

Engellemeyle ilgili bir takım siyasi çalışmaların yapıldığını görürsek her şeyi vatandaşımızla paylaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin her kurumu önemlidir. İBB de Türkiye’nin en büyük kurumlarından biridir. ‘Tanıdıkça beni seveceksiniz’ demiştim. 31 Mart’tan sonra da “her şey çok güzel olacak” demiştim. Göreceksiniz her şey bu güzel İstanbul’da çok güzel olacak.

"YENİ BİR BAŞLANGIÇ"

Kıymetli hemşerilerim, değerli İstanbullular tabi ki bu güzel akşamda mutlu olacağız. Tabi ki bu güzel akşamda umutlu olacağız, sevineceğiz. Ama sevinmek bir başka kişinin kalbini kırmak manasına asla gelmez. Bu bir zafer değildir, yeni bir başlangıçtır. Yarın birbirimizin yüzüne bakacağımızı ve yarından itibaren ben bir belediye başkanı olarak 16 milyon insana  eşit davranacağımı söylemek istiyorum.

Herkese duyuruyorum ki sevgi ve saygıyla selamlıyorum ki her şey çok güzel olacak.

Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Binali Yıldırım yenilgiyi kabullendi, Ekrem İmamoğlu'yu tebrik etti

SONRAKİ HABER

Meral Akşener: Artık biz varız, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...