14 Ekim 2012 13:36

Tunus’ta seçim Haziranda

TUNUS’ta En Nahda hareketi öncülüğündeki koalisyon hükümeti, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 23 Haziran 2013 tarihinde yapılması yönünde karar alındığını bildirdi.Tunus’ta iktidardaki koalisyon hükümetinden yapılan açıklamada, “parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 23

Tunus’ta seçim Haziranda
Paylaş

TUNUS’ta En Nahda hareketi öncülüğündeki koalisyon hükümeti, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 23 Haziran 2013 tarihinde yapılması yönünde karar alındığını bildirdi.
Tunus’ta iktidardaki koalisyon hükümetinden yapılan açıklamada, “parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 23 Haziran 2013’de yapılması” yönünde ortak karara varıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ise 7 Temmuz 2013 olarak belirlendi.
Açıklamada ayrıca cumhurbaşkanının direkt halk tarafından seçilmesi yönünde karar alındığı aktarıldı. Bununla siyasi sistemde güçler arasında dengenin sağlanacağına vurgu yapıldı. Koalisyonun kararının Kurucu Meclis tarafından onaylanması gerekiyor. Seçim tarihlerinin açıklanması, muhaliflerin En Nahda’nın seçimlerden kaçınarak iktidarı elinde tutmaya çalıştığı iddialarından sonra geldi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye hava sahası Türkiye uçaklarına kapandı

SONRAKİ HABER

Mısırlı diplomat: Türkiye model değil, olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...