21 Haziran 2019 18:35
Son Güncellenme Tarihi: 22 Haziran 2019 05:15

İzmir’den 250 avukat seçim güvenliği için İstanbul'a gidiyor

YSK'nin İstanbul seçimini iptal etmesinin ardından Adalet ve Demokrasi Nöbeti tutan İzmir Barosundan 250 avukat, seçim güvenliği için İstanbul'a gidiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

YSK'nin İstanbul seçimlerini iptal kararı sonrası İzmir Barosunun başlattığı Demokrasi ve Adalet Nöbeti son buldu. Baroya bağlı 250 avukat, seçim güvenliği için İstanbul'a gidiyor.

Nöbette konuşan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, İzmir Barosu olarak demokrasi nöbetlerine ve çalışmalara devam ettiklerini anlatarak, “Seçime ve sandıklara sahip çıkmak için eğitim çalışması yaptık. Avukatların sandıklarda ve secimde görev almasını sağlayacak eğitimlerimizi tamamladık” dedi.

Yaklaşık 250 avukat ile birlikte seçimin ve sandıkların güvenliği için İstanbul'a gittiklerini söyleyen Yılmazer, “Baharımızı elimizden alamaya çalışmışlardı ama yazın geleceğine inanıyoruz. Yazı getirmek için bizlerde diğer tüm demokratik kitle örgütleriyle birlikte İstanbul'da olacağız. Demokrasi nöbetimiz sona eriyor ama umarız demokrasi güneşinin doğduğunu da bu nöbetlerin sonunda görmüş oluruz. Tüm kurumlara nöbetimize ve çalışmalarımıza destek verdikleri için teşekkür ederiz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gaziosmanpaşa Küçükköy salı pazarında, kadınlarla seçimi konuştuk

SONRAKİ HABER

Hande Buse Şeker'in katledilmesiyle ilgili dava 13 Eylül'e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...