14 Ekim 2012 13:27

‘Yazdıklarım, karşı duruşu simgeliyor’

ALMANYA Bielefeld şehir kütüphanesi (Bibliothek) ile şehirde faaliyet gösteren Çağdaş Yaşamı destekleme derneğinin davetlisi olarak Bielefeld’e gelen yazar İnci Aral, şehir kütüphanesinde Almanca ve Türkçe bir söyleşi gerçekleştirdi. Kütüphane çalışanı Salih Öztürk´ün tercümesi

‘Yazdıklarım, karşı duruşu simgeliyor’
Paylaş
İrfan Erdoğan

İnci Aral konuşmasında şunları ifade etti: “1978 Yıllarında Kahramanmaraş’ta alevi halkına karşı yapılan katliam üzerimde derin izler bıraktığı için bu olayları kaleme alarak bir edebiyatçı sorumluluğumu yerine getirmek istiyordum.
Sonunda bu kitabı bitirdim ve okurlarıma ulaştırdım ama bu kitabı yazmak için gittiğim Kahraman Maras’ta katliam mağdurları ile yaptığım konuşmaların üzerimden bıraktığı derin izler yüzünden aylarca hiç konuşmadım, ve on yıllar sürecek olan baş ağrısına yakalandım.”

'12 EYLÜL BUGÜN DE YAŞANMAKTA'

Aral, ülkemizde hala halk üzerinden derin izler bırakan 12 Eylül askeri darbesi bugün de yaşanmakta ve aynı izleri bırakmaya devam ettiğini vurguladı. Kitabının Kahramanmaraş katliamı üzerine yazılmış olsa da memleketimizde yaşanan adaletsizlikleri de içerdiğini dile getiren Aral, yazdıklarının adaletsizliklere karşı bir edebiyatçı olarak karşı bir duruşu da simgelediğini belirtti. İnci Aral söyleşisi sonunda okurlarının sorularını yanıtlayarak, kitaplarını imzaladı.
(Bielefeld/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Minyatür, Chicago Müzik ve Dans Festivali’nde

SONRAKİ HABER

Karadeniz’in soruya soru ekleyen müziği: ‘Muço Pa!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...