21 Haziran 2019 12:42

Bakan Soylu'nun 3600 ek gösterge vaadi ciddiye alınmadı

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Bakan Soylu'nun 3600 ek gösterge vaadinin emekçiler nezdinde ciddiye alınmadığını söyledi.

Aysun Gezen | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran genel seçimlerinden beri tutmadığı 3600 ek gösterge vaadini bu seçimlerde yeniden öne sürdü. İstanbul seçimlerine iki gün kala gelen yapılan açıklamaya tepki gösteren KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, bunu neredeyse her seçim öncesinde duyduklarını söyledi. Gezen, "Emekçiler nezdinde çok ciddiye alınmıyor. 24 Haziran seçimleri öncesinde, bizzat Erdoğan söz verdi ama 2019 yılında hiçbir programda hayata geçmedi" dedi.

Bu seçim vaadini öncelikle 24 Haziran seçimleri öncesinde Erdoğan’dan duyduklarını hatırlatan Gezen, “Seçim sonrasında açıklanan ilk 100 günlük planda, 3600 ek gösterge yoktu. İkinci 100 günlük planda ise farklı meslek gruplarını dahil ettiklerini ama sonrasında onları da almadıklarını gördük. Üstelik de Meclise gelen 3600 ek gösterge hakkı, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Dolayısıyla emekçiler nezdinde çok ciddiye alınmıyor” dedi.

"3600 EK GÖSTERGE TEK BAŞINA MAAŞ SORUNU DEĞİL"

3600 ek göstergenin seçim malzemesi yapıldığına değinen Gezen, “Böyle bir düzenleme yapılacaksa dahi kamunun dışında görülemez. Bu zamana kadar kamudan birçok tasfiye oldu. Emekli olacak çok insan var, yerlerine alınacak yeni emekçilerin sözleşmeli ve esnek çalışma koşullarında kendini bulmasına denk geliyor. 3600 ek gösterge tek başına maaş sorunu değil” diye konuştu. Hükümetin böyle bir adım atacaksa bile emekçilerin haklarından ziyade kendi yararına göre hesaplayacağını ifade eden Gezen, “3600 ek gösterge adil gelir, istihdam ve güvenceli işle birlikte ele alınmalıdır. Temel ücretlerin yükseltilip emekliliğe yansıtılması tek başına yeterli değildir” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Dere yataklarına kurulan yapılar can alıyor

SONRAKİ HABER

Trump İran'a saldırı iddiasını doğruladı: Saldırıdan 10 dakika önce vazgeçtik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa