Otobüsten zorla indirilerek kaçırılan kadının kardeşi tutuklandı

Ankara'dan Mersin yönüne giden yolcu otobüsünün Aksaray yakınlarında önünü keserek içindeki kadını zorla indiren ve kaçıran şahıslar yakalandı.

20 Haziran 2019 16:42
Son Güncellenme Tarihi: 21 Haziran 2019 20:45
Paylaş

Aksaray'da kız kardeşi Kadriye S.'yi (32) seyahat ettiği yolcu otobüsünde darbedip saçından sürükleyerek araçtan indiren ağabeyi Ahmet Ç. (34), sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece "kasten yaralama ve kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan tutuklandı. Diğer ağabey S.Ç., abla S.E., enişte E.E., yenge M.Ç. ve eş İ.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA'da yer alan bilgiye göre olay, Ankara'da oturan, 11 yıllık evli ve 3 çocuk annesi Kadriye S. adlı kadın 20 Haziran'da Mersin'e gitmek için yolcu otobüsüyle yola çıktı. Kadriye S.'nin, iddiaya göre, bindiği otobüsün plakasını alan eşi ve kardeşleri, 06 BFJ 470 plakalı otomobille takibe başladı. Kadriye S.'nin seyahat ettiği otobüsün önü, Aksaray kent merkezi girişinde, kesildi.

SAÇINDAN SÜRÜKLEYİP, DARBEDEREK İNDİRDİLER

Otomobilden inen A.Ç. ve S.Ç., otobüse binerek, Kadriye S.'nin yanına gitti. İkili, iddiaya göre, Kadriye S. ile konuşarak, eve dönmesini istedi. Kadriye S. de ağlayarak dönmek istemediğini söyledi. Bu sırada zorla otobüsten indirilmek istenen Kadriye S.'nin ağabeylerine, diğer yolcular tepki gösterip engellemeye çalıştı.

Yolcuların gözü önünde A.Ç., Kadriye S.'ye şiddet uyguladı. Çığlık atan genç kadın, yolculardan polisi aramalarını istedi. A.Ç. ve S.Ç., kendilerine direnen Kadriye S.'yi saçından sürükleyerek otobüsten indirdi. Yerde sürüklenip, otomobile bindirilmek istenen Kadriye S. direndi. Aile bireylerinden ablası S.E., eniştesi E.E., yengesi M.Ç. ve eşi İ.S., genç kadını zorla otomobile bindirdi. Bu anlar ise yolcular tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada paylaşıldı.

"KARIM DEĞİL Mİ?" DİYEREK SAVUNDU

Yolcuların ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polisler, plakasını aldıkları otomobili olay yerinden yaklaşık 100 metre uzaklıkta, önünü keserek, durdurdu. Polis, otomobilden indirdiği Kadriye S. ile konuştu. Ailesinden şikayetçi olmayan Kadriye S.'nin ağabeyleri, yengesi, ablası, eniştesi ve eşi gözaltına alındı.

Emniyete götürülen şüphelilerden İ.S., gazetecinin "Neden yaptınız?" sorusuna, "Karım değil mi?" diye yanıt verdi. Diğer ağabey S.Ç. de, ''Benim de kardeşim. Allah'a şükür, başımız dik" dedi.

AİLESİ BOŞANMASIN DİYE BASKI YAPMIŞ

Kadriye S.'nin daha sonra ailesinden şikayetçi olduğu belirtildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce korumaya alınan ve psikolojik destek verilen Kadriye S.'nin, İ.S. ile 2008 yılında evlendiklerini, yaşadıkları sorunlar nedeniyle boşanmak istediğini, ailesinin de boşanmaması için baskı yaptığını ve bu nedenle sığınma evine gitmek istediğini söylediği öğrenildi.

Kadriye S.'yi darbedip yerde saçından sürükleyen ağabeyi A.Ç.'nin de ilk ifadesinde, genç kadının Ankara'da bir gün sığınmaevinde kaldığını, eşinin 3 çocuğu için genç kadını affetmesi üzerine evine döndüğünü iddia ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan Kadriye S.'nin ağabeyleri A.Ç. ve S.Ç., ablası S.E., eniştesi E.E., yengesi M.Ç. ile eşi İ.S. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

KIZ KARDEŞİNİ DARBEDEN AĞABEY TUTUKLANDI

Genç kadını darbeden kardeşi Ahmet Ç. (34), sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece "kasten yaralama ve kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçundan tutuklandı. Diğer ağabey S.Ç., abla S.E., enişte E.E., yenge M.Ç. ve eş İ.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

ABD Senatosu'ndan Trump'a engel: Suudi Arabistan'a silah satışı yok

SONRAKİ HABER

YKS tercihleri için son gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...