20 Haziran 2019 13:39
Son Güncellenme Tarihi: 21 Haziran 2019 11:33

Aliağa Belediyesinden 47 işçi daha çıkarıldı, işçiler iş bıraktı

MHP’li Aliağa Belediyesinde 132 işçinin ardından 47 işçi daha işten atılınca bugün sabah vardiyasına gelen temizlik işçileri iş bıraktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aliağa Belediyesinde bir aya yakın süredir yaşanan işçi kıyımı altında işten çıkarılma korkusuyla çalışan işçiler, daha önce çıkarılan 132 işçiye dün akşam saatlerinde 47 kişinin daha eklenmesiyle iş bıraktı. İşten çıkarmaların devam edeceği baskısıyla çalışan sabah vardiyasındaki işçiler temsilcileriyle beraber yaptıkları toplantıda iş bırakma kararı aldı. İşçiler sabah saatlerinde çöp kamyonlarını işe çıkarmayarak yaşanan durumu protesto etti. Temizlik işleri biriminde çalışan işçilerin işe çıkmama eylemlerine park bahçe ve fen işleri birimindeki işçilerden de destek geldi.

Aliağa Belediyesinde işten atılan işçiler Demokrasi Meydanı’ndaki direnişlerine devam ederken, çalışan işçiler de iş durdurma kararı alarak yeni çıkışların son bulmasını istedi. Gece 4 vardiyası işçileri sabah 07.00’de kontak kapatarak çöp kamyonlarını temizliğe göndermedi. İşten atılma baskısı ile çalışan işçiler yaşanan duruma ilk defa tepki gösterdi. İşçilerin iş durdurma eylemlerine park bahçe ve fen işleri birimlerinde çalışan işçiler de destek verdi.

İş bırakma eylemi hakkında konuşan Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Sabah saatlerinde Aliağa Belediyesinde yaşanan işten atmalara karşı işçi arkadaşlarımız tepki eylemi yapma kararı aldı. Gün içerisinde işveren temsilcilerinin, başkan yardımcılarının işbaşı yapılmasına yönelik tehdit ve baskılarına rağmen temizlik işçileri eylemlerini sürdürdü. Çalışmama hakkını kullanan arkadaşlarımızın talepleri çok net işten atamaların durdurulması ve çıkarılan arkadaşlarının geri alınması. Aliağa Belediyesi işçileri birlikte mücadele edecek ve belediyede yaşanan bu kıyımı durduracak” dedi.

İşten çıkarılan işçilerden Genel-İş 5 No’lu Şube Yöneticisi Sinan Uğur da “Bugün arkadaşlarımızın kendi gelecekleri ve bizlerin işe iadesi için bir eylem kararı alması mücadelemizi güçlendirdi. Kimse Aliağa işçisinin uysal bir koyun gibi yapılanlara sessiz kalıp kendi sırasını beklediğini düşünmesin. Bizler gerek çıkarılan işçiler gerek belediyede çalışan işçiler ve tüm Aliağa emekçileri olarak birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

İşten çıkarılan işçilerden İşyeri Temsilcisi Doğanşah Aydın çıkarılan işçilerle birlikte iş bırakan temizlik işçilerinin yanına gelerek yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Serkan Acar'a seslendi. Aydın, “Bu süreç sağduyulu bir şekilde sonuçlanana kadar eylemlerimiz devam edecek. Başkan Acar’a buradan yeni bir çağrı daha yapıyoruz. İşten çıkarmaları durdurup, çıkardığı işçileri geri alsın. Aliağa son bir aydır diken üstünde, bu kentin huzura, barış ihtiyacı var” şeklinde konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MEB kanun teklifi görüşüldü: Sözleşme düzenlemesine sağlıkçılar da eklendi

SONRAKİ HABER

Ekoloji Birliği: "Yaşanan afetler rantçı politikaların ve ihmalin sonucu"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...