14 Ekim 2012 13:18

Tepenin ardı Abu Dhabi ve Asya Pasifik Film Ödüllerinde

EMİN Alper’in ilk uzun metrajlı filmi ‘Tepenin Ardı’, festivalleri dolaşmaya devam ediyor. Filmin festival yolculuğunda bu kez Abu Dhabi ve Asya Pasifik Film Ödülleri var. 20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Abu Dhabi Film Festivali’nin Yeni Ufuklar bölümünde yarışacak olan film, ardından da  23 Kasım’da Avustralya&rsq

Tepenin ardı Abu Dhabi ve Asya Pasifik Film Ödüllerinde
Paylaş

EMİN Alper’in ilk uzun metrajlı filmi ‘Tepenin Ardı’, festivalleri dolaşmaya devam ediyor. Filmin festival yolculuğunda bu kez Abu Dhabi ve Asya Pasifik Film Ödülleri var. 20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Abu Dhabi Film Festivali’nin Yeni Ufuklar bölümünde yarışacak olan film, ardından da  23 Kasım’da Avustralya’nın Brisbane kentinde düzenelenen Asya Pasifik Film Ödülleri festivalinde yarışacak.
14 Aralık’ta Türkiye’de vizyona girecek olan Tepenin Ardı, Asya Pasifik Film Ödüllerinde En İyi Film dalının yanı sıra filmin başrol oyuncusu Tamer Levent En İyi Aktör, senaristi ve yönetmeni Emin Alper En İyi Senaryo dallarında aday gösterildiler.
Çekimleri geçtiğimiz Ağustos 2011’de Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan Köyü yakınlarındaki bir boğazda tamamlanan Tepenin Ardı, western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor.  Ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmek yerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran rol aldılar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen Şevval Kuş ve Sercan Gümüş eşlik etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Polisten yönetmene cevap geldi

SONRAKİ HABER

Çok hücreli bölünen Mekan Artı’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...