20 Haziran 2019 09:02

Tutuklu akademisyen Tuna Altınel için imza kampanyası başlatıldı

Galatasaray Liseliler, Barış İçin Akademisyenler davaları kapsamında yargılaması süren Doç. Dr. Tuna Altınel için imza kampanyası başlattı.

Tuna Altınel

Paylaş

Barış İçin Akademisyenler davaları kapsamında yargılaması süren Lyon 1 Üniversitesi Matematik Bölümü’nden Doç. Dr. Tuna Altınel 11 Mayıs 2019’tan bu yana Balıkesir L tipi cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Tuna Altınel, Fransa’da yasal bir derneğin düzenlediği bir toplantıda çevirmenlik yaptığı için “yasa dışı örgüt üyeliği” ile suçlanıyor. İlk duruşması 30 Temmuz 2019’da Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Tuna Altınel’e destek için başlatılan ve üç dilde hazırlanan imza metni şöyle:
“Galatasaray Lisesi 116 devresinden, Fransa’da Lyon-1 Üniversitesi Matematik Bölümü’nde öğretim görevlisi Doç. Dr. Tuna Altınel, 11 Mayıs’ta, pasaportuna konulan tahdidi kaldırmak amacıyla gittiği Balıkesir’de tutuklandı. Tutuklandığında, KHK yaptırımlarıyla sistemli akademik kırımın bir parçası haline gelen barış akademisyenleri davasında tutuksuz yargılanıyor, hakkında verilecek kararı bekliyordu.

Tuna Altınel’in Fransa’da katıldığı bir toplantı gerekçe gösterilerek ayrıca yasadışı örgüt üyeliğiyle suçlanması, tutuklanması ve hapsedilmesi abesle iştigaldir. Söz konusu toplantı Fransa’da yasal bir dernek tarafından, izin alınarak ve günler öncesinden ilan edilerek düzenlenmiştir.

Galatasaray Lisesi’nde aldığımız eğitimin hafızalarımıza kazınan ilkelerinden birisi “fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” nesillerin yetişmesidir. Bu ilkenin yargılandığı ve töhmet altında bırakıldığı bir dönemden geçtiğimizin farkındayız.

Bizler ülkemizin güzelleşmesi taraftarıyız. Bunun bir yolu da, adil yargıdan, örneğin barış çağrılarından terör suçlaması imal etme tuhaflığını bırakmaktan geçiyor. Barış çağrıları mesnetsiz suç imalatının olağanlaştığı mahkeme salonlarında değil, hukuk güvencesine sahip özgür düşünce platformlarında tartışılmalıdır.

Biz aşağıda imzası olan Galatasaray Liseliler, karanlığa karşı aydınlanmayı savunmanın ve çocukluk yıllarından başlayarak okul sıralarında dokuduğumuz kardeşliğimizin bir gereği olarak Tuna Altınel’i yalnız bırakmayacak, hiçbir şekilde şiddet çağrısı içermeyen düşüncelerini özgürce ifade etme hakkına sahip çıkacağız.”

İmza kampanyasına buradan ulaşılabiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“Cumhurbaşkanına hakaret”le yargılanan Gazeteci Canan Coşkun'a beraat

SONRAKİ HABER

Görüntüleri sızdıran The Marmara’nın sahibi İBB’nin müteahhidiymiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa