20 Haziran 2019 05:45

İBB eliyle “Binali Yıldırım'a oy vermezseniz yardımlarınız kesilir” tehdidi

İBB personelleri Binali Yıldırım’a oy istemek üzere evlere gönderileceği ve “Oy vermezseniz yardımlarınız kesilebilir” mesajı vereceği iddia ediliyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Binali Yıldırım için oy istemek üzere personellerinin yer aldığı propaganda ekibi oluşturuldu. Ekibin kolilerle birlikte yardıma muhtaç ailelerin evlerine gideceği ve “AKP’ye oy vermezseniz yardımlarınız kesilebilir” mesajı vereceği iddia edildi. 

Seçime günler kala anketlerde İmamoğlu’nun önde görülmesi AKP’de teyakkuza neden oldu. Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre; İBB’de tümüyle belediye çalışanlarından oluşan bir propaganda ekibi oluşturuldu. İBB’nin Yıldırım lehine yapacağı propaganda ekibinin başında Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran bulunuyor. 

“GÖZÜMÜZ ÜZERİNİZDE’

Evleri ziyaret edecek ekipler dörder kişiden oluşacak. Propaganda çalışmalarında İSPARK tarafından kiralanmış hepsi YT plakalı beyaz Renault araçlar kullanılacak. Ziyaret edilecek evler, belediyenin yardım dağıttığı yardıma muhtaç aileler ile engelliler ve kadın koordinasyon merkezine kayıtlı aileler olarak belirlendi. Bu ailelerin listesi hazırlanarak ekiplere taksim edildi. Evlerin kapısı çalınarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yıldırım’ın selamları iletilecek ve İBB’nin Sütlüce’deki iletişim merkezinde bastırılmış broşürler ile yardım paketleri verilecek. Böylece İBB’den yardım alan ailelere “gözümüz üzerinizde, AKP’ye oy vermezseniz yardımlarınız kesilebilir” mesajı verilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fas kıyılarında bot battı: 22 mülteci hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Sudan'da darbecilerden muhalefete yeni müzakere çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...