19 Haziran 2019 17:27

3 kuruşa satılan şeker fabrikaları için Albayraklar'a yeni teşvikler verdiler

Haraç mezat satılan Erzurum ve Erzincan şeker fabrikalarını alan Albayrak Turizm Şirketi’ne, 39 milyon 236 bin 972 lira "modernizasyon" teşviki verilmiş.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Geçen yıl haraç mezat satılan Erzurum ve Erzincan şeker fabrikalarını alan Albayrak Turizm Şirketi’ne 39 milyon 236 bin 972 lira "modernizasyon" teşviki verildiği ortaya çıktı. Albayrak şirketi ayrıca KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi, faiz desteği gibi teşviklerden de yararlanacak.

Gazete Duvar’dan Ogün Işık’ın haberine göre, Albayrak Turizm’e Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları için bu yıl nisan ayında 39 milyon 236 bin 972 lira "modernizasyon" teşviki verildiği ortaya çıktı. Teşvikin Albayrak Turizm şirketine ödendiği, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında "2019 Yılı Nisan Ayına Ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi" adıyla yayımlanan tebliğinde açıklandı.

Ayrıca yayımlanan tebliğde yer alan bilgilere göre şirkete modernizasyon teşvikinin yanında "öngörülen destek unsurları" da veriliyor. Bu unsurlar içinde ‘KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği, vergi indirimi (yüzde 80), YKO yüzde 40, sigorta primi işveren hissesi 7 yıl’ bulunuyor.

Erzurum ve Erzincan şeker fabrikaları geçen yıl 16 Nisan’da yapılan ihaleyle satılmıştı. Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilen satışta fabrikalar, 287 milyon lira bedelle iktidara yakınlığıyla bilinen Albayrak Turizm Şirketi’ne verilmişti. Özelleştirmeden hemen bir yıl önce sadece doğalgaza geçmesinden dolayı 23 milyon lira yatırım yapılan Erzincan Şeker Fabrikası için 77 milyon lira gibi çok komik bir rakam istenmişti. Yapılan arazi değerlendirmelerine göre sadece Erzincan Şeker Fabrikası’nın arazisine 240 milyon lira değer biçilmişti. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Donald Trump: İran konusunda çok hazırlıklıyız

SONRAKİ HABER

Ankara'da halkın ekmeğini Halk Ekmek yemiş: Reklam panosuna 500 milyon lira

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...