19 Haziran 2019 11:45

Erdoğan gerilimi artırıyor: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin ölümünü iç politika malzemesi yapmaya devam etti: Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?

Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/AA

Paylaş

Sancaktepe Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin öldürüldüğünü iddia etti, “Mursi eceliyle ölmemiştir, öldürülmüştür" dedi. Dün iktidara yakınlığıyla bilinen medyanın Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya'nın "gizli görüşme yaptı" algısı yaratma çabasını sürdürmeye çalıştığı görülen Erdoğan, "Bu ne densizliktir, bu ne ahlaksızlıktır? Moderatörlük yapacaksınız, bir TV programına çıkacaksınız ve bu programdan önce soruları CHP'nin adayına veriyorsun" ifadelerini kullandı. İsmail Küçükkaya ‘olağan’ görüşmenin Yıldırım’la da yapıldığını dile getirmişti.

"MURSİ ECELİYLE ÖLMEDİ"

Erdoğan 23 Haziran seçimlerine az bir zaman kala meydanlarda gerilimi yükseltici açıklamalar yapmaya devam ediyor. Sancaktepe Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan'ın konuşmasında yine İstanbul seçimleri ve Mursi'nin ölümü öne çıktı.

Erdoğan Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin öldürüldüğünü iddia ederek “Mursi eceliyle ölmemiştir, öldürülmüştür. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu kadar önemli. Erdoğan’ın akıbetini Mursi’nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. İşte onun için çok çalışmamız lazım. Biz bunlardan korkmuyoruz. Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Böyle de yürüyeceğiz."

"Muhammed Mursi, mahkeme salonunda 20 dakika yerde maalesef çırpınıyor. Orada yetkililer Mursi’ye müdahale etmiyorlar. İslam İşbirliği Teşkilatı’nı göreve davet ediyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da gerekeni yapması şarttır. Bununla ilgili süreci takip edeceğiz. Uluslararası mahkemelerde Mısır’ın yargılanması için gereken ne varsa yapacağız” dedi.

"PAZAR GÜNÜ SİSİ Mİ BİNALİ YILDIRIM MI DİYECEĞİZ"

İstanbul seçimleri ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar oldu:

"Muhalefete yakın sosyal medya hesapları üzerinden sergilenen zihniyeti gördüğünüzde insanlık adına utanıyoruz. Mursi içeri atıldığı zaman 'Erdoğan'ın akıbeti de onun gibi olur' diyorlardı. Benim akıbetimi Mursi'nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. Pazar günü Sisi mi diyecez, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?"

"Birileri ısrarla diyorki öyleyse hırsız kim? Onlara şunu demek lazım: Bu siyasi bir ifadedir. Zaten iyi biliyorlar bu işi. Memur yerine bankadaki görevlileri yerleştirenler bu işin sorumlusu kimse hırsız odur. AK Parti'nin oylarını buharlaştıran, bu tezgahı kuran kimse hırsız odur. Hırsız, gece YSK'ya baskın yaparak sayıma engel olanlardır"

"CHP adayına destek ya Kandil'den geliyor ya da cezaevindeki eski genel başkanı Selo'dan geliyor, ya da yurtdışından. Selo ne diyor? oylar CHP'nin adayına diyor. Kandil ne diyor? oylar CHP'nin adayına diyor. CHP'li, İyi Partili, Saadet Partili kardeşlerim buna oy verecek mi?"

"Moderatörle CHP'nin adayı biraraya geliyor. Orada soruları konuşuyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ne densizliktir, bu ne ahlaksızlıktır? Moderatörlük yapacaksınız, bir TV programına çıkacaksınız ve bu programdan önce soruları CHP'nin adayına veriyorsun."

"(Ordu VIP tartışması) Ben 'it demedim, basitleşme dedim' dedi, medyaya çıktı, hepsinde var. Seçim sebebiyle vali bey henüz davasını açmadı ancak seçim sonrası açacak, polislerimizde dava açacak. Burada polislerimize hakaret edenin alnını karışlarız." 

"(Suriyeli mülteciler) Biz ensarız, ensar. Onlar varil bombalarından kaçtılar, bize sığındılar. Biz de onları koruma altına aldık." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM’nin Kaşıkçı raporu: Veliaht Prens sorumlu

SONRAKİ HABER

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a 'Sisi' yanıtı: Milletimiz ismimi çok iyi biliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa