14 Ekim 2012 12:54

Taksim rantın değil emeğin meydanıdır

Taksim Dayanışma Platformu, kazıların ilk başlayacağı Cumhuriyet Caddesi’nde, Taksim Projesi’ni protesto etti.Taksim Dayanışma Platformu üyeleri, Taksim Projesini ve Gezi Parkı’na yapılacak Taksim Kışlası’nı protesto etmek amacıyla “Taksim için Taksim’e” sloganıyla Taksim Meydan’ında bir araya geldi. Eylemde &ldq

Taksim rantın değil emeğin meydanıdır
Paylaş

Taksim Dayanışma Platformu üyeleri, Taksim Projesini ve Gezi Parkı’na yapılacak Taksim Kışlası’nı protesto etmek amacıyla “Taksim için Taksim’e” sloganıyla Taksim Meydan’ında bir araya geldi. Eylemde “Haydarpaşa gar asla yalnız kalmayacak” pankartını açan platform üyeleri, “Taksim halka kapatılamaz”, “Ferman padişahın meydan halkındır”, “Taksim rantın değil emeğin meydanıdır” yazılı dövizler taşıdı. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, sanatçı Bilgesu Erensu ve Bedri Baykam ile çok sayıda vatandaşın destek verdiği eylemde projeyle Taksim ve Gezi Parkı’nın insansızlaştırılmaya ve kimliksizleştirilmeye çalışıldığı mesajı verildi. Platformdan dört kişinin ortak olarak okunduğu metinde, “Her türlü bilimsel ve toplumsal tepkiye rağmen uygulamadan hala çekilmemiştir. Taksim projesine plan değişikliği usulsüz bir şekilde eklenerek, kamuoyuna Topçu Kışlası ihyası adı altında yeni inşaatlar dayatılmaktadır” denildi.

Açıklamanın adından konuşma yapan sanatçı Bilgesu “Taksim projesi savaştan farklı bir durum değil. Taksim’i yıkanlar burayı kullananlar değildir” dedi. Proje hazırlanırken Taksim’de ki esnafa ve sakinlerine sorulmadığını söyleyen sanatçı Baykan ise, “Bu proje Taksim’de çalışan simitçiye, çikolatacıya, mimarlar odasına ve burayı kullanana halka sordunuz mu ki bu böyle bir proje yapıyorsunuz” sözleriyle tepkisini dile getirdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Amerika’nın uçan daire hayali suya düşmüş

SONRAKİ HABER

Anonymous, WikiLeaks’den desteğini çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...