Beylikdüzü'de atılan işçiler için eylem: PTT’de atılan işçiler geri alınsın

Beylikdüzü Posta Dağıtım Merkezinde işten atılan 9 işçi için İletişim-İş'in çağrısıyla basın açıklaması yapıldı. Dağıtım Merkezi Müdürü, açıklamaya katılmak isteyen işçileri tehditle engelledi.

19 Haziran 2019 08:59
Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Beylikdüzü Posta Dağıtım Merkezinde kadroya geçmeyi beklerken gönderileri yok ettikleri iddiasıyla işten atılan 9 taşeron işçi için DİSK’e bağlı İletişim-İş Sendikasının çağrısıyla eylem yapıldı. Eyleme DİSK’e bağlı Gıda-İş, Cam Keramik-İş, Hak-İş’e bağlı Liman-İş ile Emek Partisi üyeleri de katıldı. Açıklamanın yapılmasına engel olmaya çalışan Beylikdüzü Posta Dağıtım Merkezi Müdürü, işten atılan arkadaşlarına destek olmak için açıklamaya katılmak isteyen işçileri ise tehdit ederek izin vermedi. İşten atılan arkadaşlarına destek verememenin üzüntüsünü yaşayan bir işçi gözyaşlarına hakim olamadı.

Yapılan açıklamada konuşan DİSK/İletişim-İş Genel Başkanı Ünal Doğan, geçtiğimiz aylarda aynı sudan bahanelerle Topkapı Dağıtım Merkezi’nde de işçilerin işten çıkartıldığını hatırlatarak şunları söyledi: “Bu gerekçeler tamamen uydurma ve dayanaksızdır. PTT haksız ve hukuksuz gerekçeler ile işçilerin ekmeği ile oynamayı bir alışkanlık haline getirdi. PTT’deki taşeron işçilerine idareciler tarafından ‘Kadro verilecek ancak bir eleme olacak’ diye söylenmişti. Buradan PTT’ye soruyoruz. Yakınlarınızı işe almak için yer mi açıyorsunuz? PTT’de siyasi kadrolaşmanın ayyuka çıktığı bir dönemde bu işten atmalar oldukça manidardır!”

"İŞÇİLER, GÜVENCESİZ VE KURALSIZ ÇALIŞTIRILIYOR"

Doğan, “Siyasi iktidarın yüz binlerce taşeron işçisine vaat ettiği ‘kadro aldatmacasının’ içinin ne kadar boş olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” diyerek şöyle devam etti: “PTT’deki taşeron işçiler, güvencesiz ve kuralsız bir şekilde çalıştırılıyor. Dağıtımcılara 2-3 kat daha fazla kargo dağıttırılıyor. Son dönemde, araçla dağıtım yapan dağıtıcıların işleri de taşeron işçilerinin omzuna yüklendi. İşçilere, ‘Kargoları akşama kadar dağıtamazsanız ceza keseriz’ baskısı uygulanıyor. İşçiler neredeyse öğlen paydoslarını, çay paydoslarını bile kullanamayacak durumdalar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi fedakarca işlerini yapan taşeron işçilerine bir de tutanaklar tutuluyor ve soruşturmalar açılıyor, en ufak bir bahaneyle işten çıkartılıyor.”

"BİRLEŞMEYE VE MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

PTT’de işçilerin sendikasız ve güvencesiz olduğuna dikkat çeken Doğan, “Yöneticiler, istedikleri gibi keyfi bir şekilde hareket ediyor. Bir kamu kurumu olan PTT’de usulsüzlükler ve hukuksuzlar had safhaya çıkmış durumdadır. Varlık Fonu’na devredilerek geleceği sermayenin ellerine teslim edilmek istenen PTT’de esnek ve kuralsız çalışma bütünüyle yaygınlaştırılmaktadır” diye konuştu. “Bugüne kadar olduğu biz İletişim-İş Sendikası olarak, taşeron-kadrolu ayrımı yapmadan, PTT’deki tüm haksızlıklara karşı işçilerle birlikte omuz omuza mücadele edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” diyen Doğan, şu çağrıda bulundu: “Bir an önce, işten çıkartılan 9 işçi kardeşimizin işe alınmasını ve bu haksız uygulamaların son bulmasını istiyoruz. PTT yönetimi artık işçilerin ekmeği ile oynamasın! Tüm PTT çalışanlarını; baskı ve mobbingin son bulması, iş güvencesi, ayrımcılığın ortadan kaldırılması, insanca çalışma koşulları ve gerçek bir kadro için birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan seçim öncesi son kozunu oynuyor: Sert söylemleriyle yeniden başrolde

SONRAKİ HABER

İsmail Küçükkaya, The Marmara otele dava açacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...