14 Ekim 2012 13:58

Gökçek’e halktan jet yanıt

Melih Gökçek gazetecilere kendini övdüğü sırada Ankaralılar, ‘iyi yönetilmeyi hakediyoruz’ diyerek Gökçek’in rant projelerine karşı yürüyüş yapıyordu. Gazetecilerle buluşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlerde aday adayı olacağını aç

Gökçek’e halktan jet yanıt
Paylaş

Gazetecilerle buluşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlerde aday adayı olacağını açıkladı.

Görüşmede, “Kentsel Dönüşüm Projeleri konusunda tartışmasız Türkiye’de bir numarayız”diyen Gökçek bu açıklamaları yaptığı sırada, “Başkent Dayanışması” bileşeni Ankaralılar ise “Ankara iyi yönetilmeyi hak ediyor” diyerek Kızılay’a yürüyorlardı. Düdükler ve teflerle yürüyen Ankaralılar,“Rant için değil, halk için kentsel dönüşüm” istedi.

ADAY ADAYI OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gazetecilerin Ankara ve Türkiye gündemine yönelik sorularını cevaplandırdı.Yerel seçimlerdeki adaylık durumuna ilişkin bir soruya da cevap veren Başkan Gökçek, “Şu anda aday adayıyım.” diye konuştu.

Gökçek, “Ekim ayında olsa iyi olurdu. Belediye seçimleri mantıken Ekimde olmalı. Bir şeyler yapan, başarılı olan başkanlar seçimleri daima ekimde ister. Çünkü ekimde ortalık derli toplu olur. Sonbahar yeni gelir, her taraf temiz, kar, kış, kıyamet olmaz. Her şey toplanmış vaziyettedir. Ekim ayı çok ideal bir tarih. Mart ayı da tam tersine kıştan çıkıyorsunuz” dedi.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 1 NUMARAYIM’

Gökçek, kitle örgütleri ve uzmanların ciddi eleştiriler yönelttiği ‘kentsel dönüşüm projeleri’ konusunda da iddialı konuştu. Başkent Ankara’daki Kentsel Dönüşüm Projeleri’ne ilişkin soru üzerine, “Kentsel Dönüşüm Projeleri konusunda tartışmasız Türkiye’de bir numarayız” yanıtını veren Gökçek, şunları söyledi: “Şu anda Kuzey Ankara ve Ulus Tarihi Kent Merkezi, Hacı Bayram başta olmak üzere devam ediyor. Mamak’ta arka arkaya ihaleler yaptık, 4 bin civarında konut yapılıyor şu anda, ama ihale miktarını 5 bine çıkaracağız. 902 parsel diye hemen TRT’nin arkasında 6 bin konutluk kentsel dönüşüm alanı var, Simpaş yapıyor orayı. Türkiye’nin tartışmasız bir numaralı projesi. Ankara’nın demiyorum, Türkiye’nin bir numaralı projesi. Muhteşem bir proje. Orayı da kat karşılığı ihaleye verdik. Ayrıca Dikmen Vadisi de devam ediyor. Bunlar en önemlileri. Onların haricinde 44 tane var. En süratli yürüyen, en gözde olan ve en büyük olanları bunlar. Dikmen Vadisi 4. Ve 5. Etap ihalesine önümüzdeki hafta çıkıyoruz inşallah. Muhtemelen 20 gün sonra da ihalesi olur.” (ANKARA)


‘ANKARA İYİ YÖNETİLMEYİ HAKEDİYOR'

Ankara’da Başkent Dayanışması-Ben Ankara Bileşenleri, Ankara için yürüyüş gerçekleştirdi. “Ankara için kırmızı alarm” çağrısıyla Ulus’ta heykel önünde buluşan Ankaralılar, Yüksel Caddesine yürüdüler. Yürüyüş, insan odaklı bir kent için, talan edilen AOÇ’ye sahip çıkmak için, “Ankara” için yapıldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, Ulus Heykel önünde yaptığı açıklamada, “Herkes Ankara’da hakları için yürüdü, ‘Ben Ankara’ bileşenleri Ankara için yürüyor” dedi. Kırmızı çağrıda, “Kültürler Başkenti Ankara için, Ankara iyi yönetilmeyi hak ettiği için, yeşil alanlarımıza sahip çıkmak için, kültür ve sanatın başkenti için, bisiklet yolları için, Ankara’nın çok kültürlü kimliği için, meydanlar için, insan odaklı kentsel planlama için, belediye hizmetlerinin herkese eşit sunulması için, sağlıklı konutlarda barınmak için, çocuk dostu, engelli dostu, yaşlı dostu kadın dostu başkent için, yaşanılası Ankara için” yürüdüklerini açıkladılar.

RANT İÇİN DEĞİL HALK İÇİN DÖNÜŞÜM

Yürüyüşte düdükler ve tefler kullandılar. Başkent Dayanışması bileşenleri, “Ankarama dokunma, dokunursan yanarsın”, “Rant için değil, halk için kentsel dönüşüm”, “umudun ve direnişin başkenti Ankara için yürüyoruz” sloganları ile yürüyerek, Mimarlık Şenliği’nin kapanış konseri için bekleyen kalabalığa karıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Samsun’a sürgün edilen mahkumlardan mektup

SONRAKİ HABER

Dinçer’in sözleri diploma yaktırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...