18 Haziran 2019 12:16

Erdoğan sahaya indi tehdit etti: Seçimden sonra haddini bilecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'yu hedef almayı sürdürüyor: Biz ne valimize it dedirtiriz, ne de polisimize şerefsiz dedirtiriz. Herkes yerini haddini bilecek

Fotoğraf: Serhat Çağdaş/AA

Paylaş

31 Mart seçimleri öncesi her gün mitinglere katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uzun bir aranın ardından yeniden sahaya indi, üst üste  yaptığı açıklamalarla İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’yu hedef aldı. Dün Ekrem İmamoğlu için "Valimizden özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez" diyen Erdoğan bugün de İmamoğlu'yu "Biz ne valimize it dedirtiriz, ne de polisimize şerefsiz dedirtiriz. Herkes yerini haddini bilecek" dedi. Erdoğan'ın gündeminde Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin ölümü de yer aldı.

"BİZE MURSİ'Yİ HATIRLATANLAR VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlene toplu açılış töreninde konuştu. Mısır'ın eski devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin ölümüne dair konuşan Erdoğan, “Öncelikle bugün burada bir konuyu da sizinle paylaşacağım o da şu esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ne yazık ki aynı tarihte içeri alındı, aynı tarihte 6 yıl sonra cezaevinde mahkeme salonunda şehadete yürüdü. Mısır halkına ve İslam dünyasına başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Mursi’nin darbeyle indirilmesini hücrede eziyet çektirilmesini seyreden Batı dünyasını ve tüm insanlığı esefle kınıyorum. Bize Mursi’yi hatırlatanlarla şu anda yarışıyoruz. Pazar günü yapılacak seçimde bir tarafta bize Mursi’yi hatırlatanlar var, diğer tarafta adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var. Zalimler için yaşasın cehennem" dedi.

Konuşmasında CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Ekrem İmamoğlu'na sert ifadelerle yüklenen Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"İSTANBUL’U YALANCILARA TESLİM ETMEYİZ"

“15 Temmuz ile alakalı Binali kardeşimin rakibinin attığı tweet’ler var. Nerede FETÖ ile beraber… Bunlar da yalan çok, benim onlarla alakam yok diyorlar. Ordu’da Ordu Valimize ‘it’ diyor, ondan sonra ‘it demedim, basitleşme dedim’ diyor. Dürüst ol, siyasete dürüstlük yakışır. Biz İstanbulumuzu bu tür yalancılara teslim edemeyiz." 

"ÇALDILAR' İFADESİ HUKUKİ DEĞİL SİYASİDİR"

“Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum. ‘Çaldılar’ ifadesi hukuki değildir ama siyasidir. Hukuki usulsüzlüktür ama usulsüzlüğün yanında bunun da bir siyasi ifadesi vardır o da yolsuzluktur. Burada hem yolsuzluk var hem hırsızlık var. Ben mazbatamı aldım diyor. Sen YSK’den almadın il seçim kurulundan aldın. Daha bu işleri bilmiyorsun. Ne oldu? YSK il seçim kurulunun verdiği mazbatayı iptal etti senden aldı. Bu ne demektir? YSK bu seçimin yenilenmesine karar verdi ve iptal etti. Biz YSK’ye çete demedik. Bay Kemal önce methiyeler düzerken daha sonra YSK’ye çete dedi. Bizim edebimizde böyle bir şey yok ama bunlarda maalesef var.”

"SEÇİMDEN SONRA HESABINI SORACAĞIZ"

“Valimize ‘it’ dedi, seçimden sonra bunun hesabını vereceksin. Bunun yanıdakiler benim polislerime şerefsiz dedi. Biz ne valimize it dedirtiriz, ne de polisimize şerefsiz dedirtiriz. Utanmıyor mısın ya, bunların hesabını soracağız. Herkes yerini haddini bilecek." 

"SURİYELİLERİ MAAŞA BAĞLAMADIK"

"Şimdi bir de şunu söylüyorlar; Bize para vermiyorsunuz, Suriyelilere para veriyorsunuz. Bu yalana sakın aldanmayın. Bu yalan CHP'nin yalanıdır. Biz Suriyelilere maaş bağlamadık. Biz kamplardaki Suriyelilere sağlık yardımı veriyoruz, yiyecek yardımı yapıyoruz. Ama asla onlara maaş bağlama diye bir şey yok. Bu k bir yalandır. Biz milletin fakir fukarasına valilikler, kaymakamlıklar vasıtasıyla maaş veriyoruz. Bizim de rahatsızlıklarımız var. Emniyetimiz önlem alıyor. İnşallah kendi topraklarına dönecekler. Bütün ekonomik tuzaklara, askeri güç gösterilerine eyvallah etmeden dimdik yolumuza devam ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Onur Haftası Komitesine "toplumsal tereddütlü grup" gerekçesiyle ret

SONRAKİ HABER

Trabzon Araklı'daki selde 8 kişi öldü, 2 kişi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa