18 Haziran 2019 11:14

“Dersim’de Engin Eroğlu’yu arama çalışmalarında profesyonel ekibe ihtiyaç var"

Dersim’de hayvanlarını otlamaya götüren ve günlerdir haber alınmayan Engin Eroğlu’yu arama çalışmalarına katılanlar, çalışmalarda daha profesyonel ekiplere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Serpil BERK
Dersim 

Dersim’de hayvanlarını otlamaya götüren ve günlerdir haber alınmayan Engin Eroğlu’nun arama çalışmalarına katılanlar, çalışmaların yetersiz olduğunu, daha profesyonel ekiplere ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

Dersim’in Ovacık ilçesi Yaylagünü köyünde 15 Haziran’da hayvanlarını otlatmaya götürdükten sonra bir daha haber alınamayan Engin Eroğlu’nu (28) arama çalışmaları gönüllülerin katılımıyla devam ediyor.

Arama çalışmalarına destek için giden Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin ve Emek Partisi(EMEP) İl Yöneticisi Derman Tarancı ile çalışmalara dair konuştuk.

“SÜREKLİ BİR ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKİYOR”

Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin, “Engin Eroğlu’yu arama faaliyetini yürüten kurum temsilcileri ve gönüllülerden oluşan bir heyetle resmi kurumları ziyaret ettik. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor ancak daha profesyonel ekiplerle olay yerinden il merkezine kadar 45 kilometrelik mesafenin incelenmesi talebini ilettik. Bu ailenin de talebi” dedi. 

“ARAMALAR YETERLİ DEĞİL”

Arama çalışmalarına destek için giden EMEP İl Yöneticisi Derman Tarancı da AFAD yetkilileriyle görüştüklerini aktararak, “Engin’in ailesi kan izinin bulunduğu noktada derin bir girdabın olduğuna dikkat çekerek, girdabın bulunduğu noktada taşların arasına sıkışmış olabileceğini iletti bize. AFAD yetkililerine ailenin talebini ilettik fakat söz konusu alanda arama yapılması için daha donanımlı ve deneyimli profesyonel ekibe ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Savcılıkla da görüştük olayın detaylı olarak incelendiğini ve soruşturma aşamasında olduğu için detaylı bilgi veremeyeceklerini söylediler. Suya düşmüş olması dahi kesin bir bilgi değil. Bunun ortaya çıkması için daha detaylı bir çalışmaya ihtiyaç var. Engin’in köpeğinin sürekli bahsettiğimiz o girdaplı noktaya gittiğini gördük” diye konuştu.

“AİLE GÖNÜLLÜ EKİPLERDEN GÜÇ ALIYOR”

3 günü aşan bir süredir devam eden çalışmaların yetersiz olduğunu kaydeden Tarancı, “Daha donanımlı ekiplere ihtiyaç var çünkü bahsettiğimiz yer girdapları olan akışkan bir nehir. Gönüllü ekipler aileye müthiş bir güç veriyor, onu gördüm. Daha çok gönüllüye ve profesyonel ekibe ihtiyaç var” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Memur Sen’den CHP ve HDP’li belediyeler hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Gençlik Parkı seçimden önce devredilmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...