18 Haziran 2019 11:07

Memur Sen’den CHP ve HDP’li belediyeler hakkında suç duyurusu

Memur Sen, AKP’den CHP ve HDP’ye geçen belediyelerde çalışan üyelerine baskı yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Memur Sen , 31 Mart Yerel seçimleriyle el değiştiren belediyelerdeki çalışanların zorla sendika değiştirmek zorunda bırakıldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyusu öncesi Ankara Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, geçmişte Bem-Bir-Sen’in yetkili olduğu CHP’ye geçen belediyelerde ve HDP belediyelerinde Bem-Bir-Sen üye ve yöneticilerine yönelik sendikal baskının devreye sokulduğunu iddia etti.

Bolu, Bilecik Bozüyük, Eskişehir Odunpazarı, İstanbul Esenyurt ve Kırşehir belediyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Uslu, “Bugünden sonra da sendikal baskı yapan diğer belediyeler hakkında da ilerleyen günlerde suç duyusunda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Memur-Sen ve Hak-İş’e bağlı sendikalardan istifa eden işçi ve emekçiler gazetemize yaptıkları açıklamada, zorla değil kendi iradeleriyle ayrıldıklarını söylemişti. Emekçiler, Memur-Sen ve Hak-İş’e bağlı sendikalar üye olmak zorunda bırakıldıklarını ifade etmişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mücella Yapıcı: 6 yıl önce kurduğumuzu yeniden kriminalize etmeye çalışıyorlar

SONRAKİ HABER

“Dersim’de Engin Eroğlu’yu arama çalışmalarında profesyonel ekibe ihtiyaç var"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...