18 Haziran 2019 10:43

ESP: Demokrasi güçlerini gözaltındakilerle dayanışmaya çağırıyoruz

ESP Ankara İl Örgütü, aralarında Genel Başkan Vekili Şahin Tümüklü ve ETHA çalışanlarının olduğu gözaltıların serbest bırakılmasını istedi. Demokrasi güçlerini dayanışmaya çağırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara İl Örgütü, aralarında ESP Genel Başkan Vekili Şahin Tümüklü’nün de olduğu gözaltılara ilişkin basın açıklaması yaptı.

ESP Genel Merkezi’nde açıklamayı yapan Ankara İl Başkanı Mehmet Ali Tosun, 23 Haziran seçimleri için çıkartılan “İstanbul Sokakta” gazetesini dağıtan üye ve yöneticiler ile çalışmaları takip eden ETHA çalışanlarının gözaltına alındığını belirterek, tüm demokrasi güçlerini dayanışmaya çağırdı.

31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal edilmesinin ardından AKP-MHP ittifakının seferberlik ilan ettiğini kaydeden Tosun,  4 kişinin serbest bırakılmasının ardından 14 kişinin gözaltı sürecinin devam ettiğini belirtti. Tosun, “ETHA basılarak, teknik ekipmanlarına el konuluyor, internet sitesine erişim engeli getiriliyor. Basın özgürlüğü bir kez daha ayaklar altına alınıyor” dedi. Demokratik hakların ve özgürlüklerin güvencesinin sokak mücadelesi olduğunu propaganda eden partilerinin susturulmaya çalışıldığını belirten Tosun, “Sansürle yalanın iktidarını koruyamazsınız, gerçeğin peşindeyiz. Haklarını gasp ettiğiniz, yaşamı zehir ettiğiniz işçiler, kadınlar, gençler, ezilen halklar ve inançlar, LGBTİ+’lar için hayatın her alanında ve sokakta özgürlük istiyoruz” dedi.

"GAZETE DAĞITMAK NE ZAMAN SUÇ OLDU"

Açıklamaya destek veren HDP Ankara İl Örgütü’nden Nazım Karakurt, AKP döneminde basına yönelik baskı ve tutuklamalara dikkat çekti. Gözaltıları şiddetle kınadıklarını belirten Karakurt, “Tek derdimiz demokratik Cumhuriyeti inşa etmek. Bizim davamız insanlık, hak, hukuk davası” dedi.

Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ise, iktidarın kendi korkularını bastırmak amacıyla gözaltıları gerçekleştiğini belirterek, “Gazete dağıtmak ne zaman suç oldu? Bu hepimizin kavgasıdır. Gözaltındakiler derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi Bursa İl Başkanı Özaydın beraat etti

SONRAKİ HABER

Mücella Yapıcı: 6 yıl önce kurduğumuzu yeniden kriminalize etmeye çalışıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...