18 Haziran 2019 07:11

Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlileri Kültür Park sürecine dahil etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Park Platformu, Kültür Park'da yapılacak değişikliklere ilişkin Kültür Park Arama Konferansı başlığı altında forum düzenledi. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Park Platformu, Kültür Park'da yapılacak değişikliklere ilişkin Kültür Park Arama Konferansı başlığı altında forum düzenledi. 

Seçimlerden önce verdiği karar alma süreçlerine İzmirlilerin katılımı sözünü yerine getirmek üzere ilk adımı atan Tunç Soyer, “Arama Konferansı” adı verilen ve İzmir’in geleceğiyle ilgili önemli kararların alınacağı toplantıların ilkini Kültürpark üzerine gerçekleştirdi. Konferans Kültürpark’taki İzmir Sanat merkezinde gerçekleşti.

Forumun modorötörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Mimarlar Odası Başkanı İbrahim Alpaslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd Projeler Daire Başkan Vekili Ertan Dikmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanı Funda Erkal Öztürk ve Kültürpark Platformu Temsilcisi Yasemin Sağlam yaptı. 

Konferansa sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve İzmirliler katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kültürpark ile ilgili daha çok sizi dinleyeceğiz. Yapacaklarımızın yol haritasını çıkaracağız. Bu kentin en büyük zenginliklerinden biri olan Kültürpark’ı konuşacağız. Kuşların yatakhanesi, İzmir’in en iyi korunmuş ve en zengin noktası. Kültürpark hasaasiyeti herkes yaşıyor. Bunun üzerine geleceğini birlikte planlamalıyız. Ortak akıl ile yönetme şeklimizin ilk örneği. Turizm, tarım gibi birçok arama konferansı yapacağız. Bu konferanslardan da İzmir Büyükşehir Belediyesi için bir yol haritası olacak” dedi.

Soyer’in konuşmasının ardından İzmirliler ve kurum temsilcileri isteklerini dile getirdi. Kültürpark’ın tamirlerini yapılması, temizlik, kütüphane, Kültürpark’a motorlu araçların girmesinin yasaklanması, yeşil alanın çoğaltılması, konferans salonları, güvenlik, sosyal aktivitler, Kültürpark’ın adının Behçet Uz olması, engeller için sosyal faaliyet ve spor yapma alanı, gençlere temel bilim felsefesini aşılayacak bilim atölyeleri yapılması, hollerin sinema merkezine dönüştürülmesi, fuar duvarlarına da yazarlardan sözler yazılması ve Kültür Park'ın sermaye gruplarına kapatılması gibi öneriler getirildi. 

Soyer ise, Kültür Park’ın içindeki binaların tahliye süresiyle ilgili hukuki süreçlerin tamamlandığını ve kısa zamanda kaldırılmaya başlayacağını söyleyerek önerilerin kısa zamanda değerlendirip çalışmaların başlayacağını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2’si kanser ilacı olmak üzere 55 ilaç geri ödeme listesine alındı

SONRAKİ HABER

İsveç’te Süryaniler soykırım kurbanlarını andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...