13 Ekim 2012 12:22

‘Hastanemiz poliklinik olmasın!'

Kocaeli’deki Körfez ilçesi halkı ilçenin tek hastanesinin semt polikliniğine çevrilmesine karşı çıkıyor. Hastanelerinin semt polikliniğine çevrilmek istenmesinin kendilerini tedirgin ettiğini söyleyen ilçe halkı hastaneyi polikliniğe çevirmek yerine nitelikli hizmet vermesi için gerekli geliştirmelerin yapılmas

‘Hastanemiz poliklinik olmasın!'
Paylaş
Ezgi Görgü

Körfez ilçesinde Çamlıtepe Mahallesi’nde oturan Satı Genç haberi gazetede okuduklarını ve çok üzüldüklerini ifade ederek “Tabii ki burası çok yetersiz geliyor bazı şeylerde, geliyoruz, yetersiz olduğu için Derince Eğitim’e gitmek zorunda kalıyoruz ama buranın kapatılmasını da istemiyoruz. Yeterli hale getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Hastanenin polikliniğe çevrilmesiyle çok mağdur olacaklarını vurgulayan Kevser Akyürek, “Birkaç yıldır kurulu hastane yakın diye memnun olduk, şimdi ise kalkacak. Hastaneye gidecek gelecek vasıtamız yok, yakın olması bizim için çok iyiydi. Buraya en yakın hastane Derince Uygulama ve Araştırma Hastanesi, oraya gidip gelmek zaten saatlerimizi alıyor “ diye endişelerini anlattı.

‘HASTANE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Bir başka mahalle sakini Bayram Kalay uzun zaman çalışmak için yurt dışına gitmek zorunda olduğunu belirterek eşinin ve ailesinin sağlık hizmetini böyle yakından almasının iyi olduğunu söylüyor. Kalay “Biz kesinlikle semt polikliniğine çevrilmesini istemiyoruz, çünkü biz burada birçok hizmetinden faydalanıyoruz. Devlet hastanesi hem bizim için hem de buradaki Körfez halkı için gerçekten önemli bir durum teşkil ediyor. Semt polikliniğine çevrildiği zaman ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmını karşılayamayacağız, şu anda hastane olduğundan birçok doktoru var. Bütün Körfez’den herkes geliyor, buranın kesinlikle semt polikliniğine çevrilmesini istemiyoruz, bu yüzden de tepkimizi ne gerekiyorsa  göstermek istiyoruz” dedi.

YAKIN OLMASI BİZİM İÇİN AVANTAJLI

Hastanenin yakınlarında olmasının kendileri için avantaj olduğunun altını çizen Aysel Kalay,  “Gecenin ikisinde üçünde bile çocuğumu alıp hastaneye gidiyorum, orası olmazsa ben nereye götüreceğim. Derince’ye gitmek için araba tutacağız. Benim maddi durumum oldu götürdüm. Taksi çağıramayan hastalar ne olacak, ölmesini mi beklesin devlet?  Çocuklar yapılarından dolayı en çabuk hasta olanlar, şimdi iki adım yol, çocuğumu hastaneye yürüyerek götürebiliyorum, eşim burada olmadığı zaman ben tek başıma gidip gelebiliyorum. Eşim burada olmadığı zamanlarda da ne yapacağımı, Derince’ye gece vakti nasıl gideceğimi  kara kara düşünüyorum” diye konuştu.

FAKİRLER NEREYE GİDECEK?

40 yıldır Çamlıtepe Mahallesi’nde oturduğunu dile getiren Yeter Kalay, daha önce uzaktaki hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını vurgulayarak “Derince Uygulama ve Araştırma Hastanesi en yakını hastane, ona da para varsa gidebiliyoruz. Ama ben buranın kapanmasını hiç istemiyorum, biz nasıl devletimizi, milletimizi biliyoruz onun da bizi bilmesi lazım. Zenginler gidiyor uzaklara, fakirler nereye gitsin? Yatalağı var, bacağı kırılanı var, her an her durum olabilir, bu yüzden ben acilin kalkmasını asla istemiyorum. Çoğu insan mağdur olacak” dedi.

TAŞINMASIN GELİŞTİRİLSİN

Körfez Hacı Bektaş Kültür Vakfı Başkanı Selami Karanfil de hastanenin halka kaliteli hizmet vermesi için geliştirilmesi gerekirken tersine hastaneyi taşıdıklarını vurgulayarak, Körfez halkının sağlık hakkından mahrum olmaması için hastanenin taşınmasını istemediklerini vurguladı. (Kocaeli/ EVRENSEL)


KASITLI OLARAK KADROLAR BOŞ BIRAKILIYOR

Hastanenin polikliniğe çevrileceği yönündeki haberler çıkmadan önce de Körfez Devlet Hastanesi’nde 30 tane sağlık çalışanının rızaları olmadan Derince Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ ne gönderildiğini söyleyen Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker “10 yıldan beri var olan Körfez Devlet Hastanesi’nde günde 8-10 ameliyat yapılırken bugün 3-4 ameliyata düştü, hastanede 7 tane pratisyen hekim varken bu sayı 3 hekime düştü” dedi. Nüfus hareketinin 160 ile 170 bin olduğu Körfez ilçesinde hastanenin polikliniğe çevrilmesini eleştiren Çeker “Hastanede 72 tane hemşire kadrosu var ama 12-13 tane hemşire görev yapıyor. Hastane içindeki bölümlerde daha çok personel görevlendirilmesi gerekirken kadrolar boş bırakılıyor” diye konuştu. Polikliniğe çevrilecek hastanenin 10 yıldır Körfez halkına hizmet verdiğini, 10 yılda hastane binasını iyileştirmek adına tek bir çivi çakılmadığını vurgulayan Çeker “Hastanenin kapanmayacağını söyleyen siyasiler Körfez Devlet Hastanesi için ‘semt polikliniğine çevrilmeyecek, Derince’ye bağlanmayacak’ desin, aksine geliştirilerek hizmet vermeye devam edecek desinler biz o zaman inanalım” dedi.


KÖRFEZ HALKININ SAĞLIK HAKKI ENGELLENMESİN

SES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata, kasıtlı olarak hastane personelinin eksik bırakıldığını söyleyerek, “Bu hastanede 180 ebe ve hemşire olması gerekirken, 50’nin altında personel var. Arkadaşlarımız günlerce nöbet tutmak zorunda kalıyor. Bu hastane kapatılarak polikliniğe dönüştürülmeye çalışılıyor. Kenti yönetenlere sesleniyoruz: Hem buradaki halkı, hem de sağlık personelini mağdur etmekten vazgeçin. Hastanenin personel eksiği tamamlanarak, gereken ek bina yapılmalıdır. Böylece Körfez halkının önündeki sağlık engeli kaldırılsın” diye konuştu

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Barosu Genel Kurulu başladı

SONRAKİ HABER

BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan 2. kez kalp krizi geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...