17 Haziran 2019 11:20

TTB, 70. Büyük Kongresine gidiyor: Adalet talebi olan tüm kesimler davetli

70. Büyük Kongresine hazırlanan TTB’nin Başkanı Sinan Adıyaman, kongreyi adaletten söz etmenin olanağının kalmadığı, hekimlere gözdağı verilmek istenen bir dönemde gerçekleştireceklerini vurguladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) 70. Büyük Kongresini “Tababet İçin Adalet” temasıyla gerçekleştirecek.  22 Haziran 2019 cumartesi günü, 65 tabip odasından gelecek delegelerle gerçekleştirilecek kongreye ilişkin TTB Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, 70. Büyük Kongrenin ülkenin en karanlık döneminde yapıldığını belirterek, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek hekimler olarak bu karanlığın en kısa sürede yok olacağına olan umutla kongreyi gerçekleştireceklerini söyledi. Adıyaman, kongrenin teması olan “Tababet için Adalet” talebinin sağlıklı toplum için; kadınlar, sanatçılar, Gezi direnişçileri, gazeteciler, barış akademisyenleri, öğrenciler için adalet demek olduğunu vurguladı.

“ADALETTEN SÖZ ETMENİN OLANAĞI KALMADI”

Adıyaman, kongrenin TTB Merkez Konsey üyelerinin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması dolayısıyla hapis cezasına çarptırıldığı, iyi hekimlik değerlerini savunan hekimlere gözdağı verilmek istendiği, Türkiye’de antidemokratik uygulamaların, hukuksuzluğun, yoksulluğun giderek arttığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti. 70. kongreye giderken artık ülkede adaletten söz etmenin olanağının kalmadığını vurgulayan Adıyaman, “AKP iktidarına muhalif meslek örgütleri, sendikalar, siyasal partiler, toplumun örgütlü kesimleri cezalarla yıldırılmaya, yok edilmeye çalışılmaktadır” dedi.

“ADALET YOKSA SAĞLIK DA YOK”

Adaletin olmadığı bir ülkede toplumun yaşam hakkından söz edilemeyeceği gibi sağlık hakkından da söz edilemeyeceğini kaydeden Adıyaman, “Eleştirilmeyen ve dayatmalarla yürütülen bir siyasal ortam demek sağlıkta eşitsizliklerin yaşanması, kızamık salgınlarının ve sağlıkta bölgesel farklılıkların giderek artması demektir. Halkın sınırlı kaynaklarının Şehir Hastaneleri adıyla özel şirketlere aktarılması gibi ülkenin sağlık alanındaki ihtiyaçlarının gözetilmesi yerine israf yapılması demektir. Adaletsizlik demek hekimlerin iyi hekimlik ve halkın sağlık hakkı talebinin yaşama geçirilmemesi demektir” diye konuştu.

“EŞİTLİĞİ, ÖZGÜRLÜĞÜ, BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Adıyaman, TTB’nin halkın sağlığını, yaşam hakkını savunan, bilimsel ve hekimliğin evrensel etik değerlerine dayanan yaklaşımından vazgeçmeden, eşitliği, özgürlüğü, demokrasiyi ve barışı savunmaya devam edeceğini vurguladı. Adıyaman, “Türkiye’de adalet talebi olan tüm kesimleri, TTB’nin 70. Büyük Kongresine davet ediyor, birlikteliğimi, dayanışmamızı ve adaletsizliklere olan tepkimizi birlikte haykıralım diliyoruz” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bayhan: Yorgun burjuva siyasetçinin 'yıkılmadım ayaktayım' çabasını gördük

SONRAKİ HABER

Şule Çet davasında sanıklar keşfe "güvenlik gerekçesi"yle getirilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...