13 Ekim 2012 12:31

Davutoğlu: ‘Sınırımız bir daha ihlal edilirse gereğini yaparız’

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’den atılan top mermisinin Akçakale’ye düşmesiyle ilgili olarak “Bundan sonrada benzer sınır ihlalleri olur ve Türkiye’nin sınır güvenliğinin tehlikeye düştüğünü hissedersek hiç tereddüt etmeden mukabelede bulunuruz” dedi.Almanya Dışişleri Bakanı Guido

Davutoğlu: ‘Sınırımız bir daha ihlal edilirse gereğini yaparız’
Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, İstanbul Hilton Oteli’nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, ‘Zaten hemen ertesi gün çıkardığımız teskerede de Meclisimiz bu yetkiyi hükümetimize verdi. Biz sınırlarımızda her türlü güvenlik tedbirlerimizi alıyoruz. Tabi Suriye’nin benzer bir ihlali yapmamasını istiyoruz, ümit ediyoruz. Tabi yapması halinde dediğim gibi Türkiye kendi ulusal güvenliği için her türlü tedbiri alır’ dedi.

DAVUTOĞLU: TÜRKİYE SINIRI DA NORVEÇ SINIRI DA AYNI

Davutoğlu, “Müttefiklerimizden beklediklerimiz aslında açık bir şekilde ortaya konmuştur. NATO’nun aynı gece toplantıda aldığı karar çerçevesinde Türkiye-Suriye sınırının NATO sınırı olduğu vurgulanmış ve NATO’nun güvenliğinin bölünmezliği ilkesi etrafında da dayanışma ifade edilmiştir. Bu çok açık bir mesajdır” dedi. Bu çerçevede Almanya’ya da teşekkür eden Davutoğlu, “Zaten NATO üyeleri her zaman bu dayanışma içinde olmuşlardır. Bu dayanışmanın sürmesi en önemli beklentimiz. Tabi güvenlik söz konusu olduğunda Türkiye sınırı da Norveç sınırı da aynı anlamı taşır. Bütün bu NATO sınırlarının güvenliği ortak bir güvenliktir, bölünmez bir güvenliktir. Bu dayanışmanın süreceğine inanıyoruz” diye konuştu.

WESTERWELLE’DEN ERDOĞAN’A DESTEK

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle ise, BM ve uluslararası toplumun Suriye meselesinde yetersiz kaldığına yönelik bir soruya, “Bu konudaki eleştirilere kesinlikle katılıyorum BM’deki bloke olmuş durum konusunda. Tabiki bu konuda yapılması gerekenler var” yanıtını vererek yarın akşam AB Dışişleri Bakanları toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile de bir araya geleceğini ve bu konuları görüşeceklerini söyledi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Balat’ta savaş var da haberimiz mi yok?

SONRAKİ HABER

İstanbul Barosu Genel Kurulu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...