20 Haziran 2019 06:49
Son Güncellenme Tarihi: 20 Haziran 2019 07:21

Bodrum'da mültecileri taşıyan tekne battı: 12 ölü

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında mültecileri taşıyan tekne battı. Teknedeki 31 kişi kurtarılırken, 12 mülteci hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Fotoğraf: Cavit Akgün/DHA

Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında mültecileri taşıyan tekne battı. Alınan bilgiye göre, Hüseyin Burnu önlerinde mültecilerin bulunduğu teknenin battığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sahil güvenlik ekibi ile 2 sahil güvenlik botu, bir sahil güvenlik dalış timi ve bir sahil güvenlik helikopteri sevk edildi.

Çalışmalar sonucu 31 mülteci Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca kurtarıldı. Dalgıçların çalışmasında 12 mültecinin ise cesedine ulaşıldı. Su yüzüne çıkarılan cesetler bota alındı.

Yaşamını yitiren mültecilerden 9'unun yetişkin, 3'ünün ise çocuk olduğu belirtildi. Mültecilerin Suriye, Filistin ve Somali uyruklu olduğu, kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında olayla ilgili gözaltına alınan Türk, Suriye, Filistin ve Irak vatandaşı 9 şüphelinin işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, Bodrum Adliyesine sevk edildi.

Akyarlar Mahallesi kıyısına yaklaşık bir kilometre açıkta 34 metre derinliğe battığı tespit edilen teknenin çıkarılmasının da çok zor olduğu, henüz böyle bir girişimde bulunulmadığı söylendi. (Muğla/AA)

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik arttı | TÜİK: İşsizlik mart döneminde 14,1’e yükseldi

SONRAKİ HABER

14 maddede Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım ortak yayınından öne çıkanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...