16 Haziran 2019 16:16

Sezai Temelli: 23 Haziran’da faşist bloğu yıkacağız

Pendik’te halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "31 Mart’ta giderken dedik ki faşist bloğu yıkacağız. 23 Haziran’da bu bloğu yıkacağız" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Pendik’te bulunan Bitlisliler Derneği'nde halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “İrademize sahip çıkarak sandıklara gideceğiz. O yüzden diyoruz; Bitlis İstanbul'dur, İstanbul Bitlis’tir” dedi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Pendik'te bulunan Bitlislilerle Kültür ve Dayanışma Derneği'ndeki halk toplantısına katıldı. Toplantıya Karakoçan, Ağrı, Muş, Siirt ve Mardin il ve ilçe derneklerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

"FAŞİST BLOĞU YIKACAĞIZ"

Önlerinde 23 Haziran seçimlerinin olduğunu hatırlatan Temelli, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi tekrar ediliyor. Tekrar edilen seçimin tek bir gerekçesi var o da 31 Mart seçiminin AKP-MHP bloğunun kaybetmesidir. Başka hiçbir gerekçesi yoktur. 31 Mart’ta bu bloğun adayı kaybetmiştir. Bu bloğun adayı 23 Haziran’da da kaybedecektir. Çünkü biz 31 Mart’ta giderken dedik ki faşist bloğu yıkacağız. 23 Haziran’da bu bloğu yıkacağız. Tekrar edilmesi hukuken gerekli olan yerlerde seçim tekrar edilmemiştir. Neden tekrar edilmemiştir? Çünkü oralarda itirazları HDP’den gittiği içindi" dedi.

"YSK ŞUURUNU YİTİRMİŞTİR"

31 Mart seçimlerinde yaşanan adaletsizlikleredeğinen Temelli, "El birliğiyle belediyelerimiz gasbedildi. 28 belde, 8 ilçe ve 4 il belediyelerimiz gasbedilerek elimizden alındı. İtirazlarımızın haklı gerekçeleri vardı ama itirazları biz yapıyoruz diye YSK bu itirazları kabul etmedi. Ama AKP-MHP itirazlarını kabul ediyor. YSK yüksek mahkeme olma özelliğini yitirmiştir. AKP’nin gerekçesiz bir şekilde İstanbul seçimleri yine aynı şekilde yapıldı. Zarfa giren oylarının bazılarına haklı bazıları haksız diyebilecek bir YSK ile karşı karşıyayız. YSK şuurunu yitirmiştir" ifadelerini kullandı.

"BİTLİS İSTANBUL'DUR İSTANBUL BİTLİS'TİR"

"Mesele birini desteklemek değil, mesele siyaseti birlikte yürütmek, demokrasi mücadelesini yükseltmektir" diyen Temelli, "Kapitalizm bir yandan sömürüyor bu iktidarda bir yandan sömürüyor. Bunun için irademize sahip çıkarak sandıklara gideceğiz. O yüzden diyoruz Bitlis İstanbul'dur İstanbul Bitlis’tir” diye konuştu.

"ALANLARA ÇIKAMIYOR TÖVBE ETTİRDİK"

HDP İstanbul Gençlik Meclisi tarafından Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı’nda Gençlik Şölenine katılan Temelli burada gençlerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart öncesi kendisine “Kürt bile değil” ifadesini kullandığını hatırlatarak, “O 'bile'yi Kürtlere hakaret etmek için söylüyordu. Hatırlıyorsunuz değil mi? Bizim özümüzde küfür yok, bizim özümüzde siyaset var. Onun siyaseten tükenmişliğidir onu küfre zorlayan. Yine hepimize ‘terörist’ diyordu. Her gün hakaret, her gün küfür. Ekranlar kurmuştu. Her meydanda gösteriyordu bizi. O bizi gösterdikçe biz güçlendik. Gidemediğimiz yerlere de gittik böylece. Ama ben ona söyledim. ‘Buradayız hiçbir yere gitmiyoruz’ dedim. ‘Sen gideceksin’ dedim. Gitti de. Bak şimdi alanlara çıkıyor mu, yok. Tövbe ettirdik, bir daha çıkıp bize hakaret edemez. Tövbe ettirdik” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış İnce'den AA'nın haberine yanıt: Ülkeyi terk etmedim, ilk uçakla dönüyorum

SONRAKİ HABER

Urfa'da işçileri taşıyan kamyonet devrildi: 6 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa