16 Haziran 2019 14:25
Son Güncellenme Tarihi: 16 Haziran 2019 17:33

İl Sağlık Müdürlüğü: Sultangazi Haseki Hastanesinde karantina önlemi yok

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Sultangazi'deki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulaşıcı hastalık nedeniyle servisin bir bölümünün karantinaya alınmadığını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sultangazi'deki Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Acil servisinde tedavi gören Afgan uyruklu bir çocukta bulaşıcı hastalık tespit edilmesi nedeniyle Çocuk Acil servisinin bir bölümü karantinaya alındığı haberiyle ilgili açıklama yayımlayan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, böyle bir hastalık tanısı olmadığı ve hastanede herhangi bir karantina önleminin alınmadığını bildirdi.

DHA'nın geçtiği habere göre Sultangazi'de bulunan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Acil servisine öğle saatlerinde tedavi edilmek üzere getirilen Afgan uyruklu bir çocuğun yapılan kontrollerinde karaciğer yetmezliği 'tüberküloz' hastası olduğu ve bu nedenle hastanenin Çocuk Acil servisinin 'kırmızı alan' olarak adlandırılan bölümünün karantinaya alındığını bildirdi

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise akşam saatlerinde yayımladığı açıklamada, karaciğer yetmezliği tanısıyla tedavisine devam edilen hastanın bulaşıcı hastalık tanısı olmadığını ve hastanede herhangi bir karantina önleminin alınmadığını açıkladı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 13 Haziran'da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi merkez aciline başvuran hastanın Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Çocuk Kliniği'ne sevk edildiği belirtildi. 

Açıklamada, dün Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne konsültasyona giden hastanın bugün Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne döndüğü aktarılarak, "Hastanın, karaciğer yetmezliği tanısı ile tedavisine devam edilmekte olup bulaşıcı hastalık tanısı yoktur, herhangi bir karantina önlemi alınması söz konu değildir." ifadelerine yer verildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye için çölleşme ve kuraklık uyarısı

SONRAKİ HABER

Juventus'ta Maurizio Sarri dönemi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...