16 Haziran 2019 13:37

Manisa'da işçiler geleceklerini tartışıyor

Manisa'da işçiler DİSK/ Gıda İş Sendikası ve Cam Keramik İş Sendikasının düzenlediği panelde kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı mücadeleyi konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kıdem tazminatının fona devredilmesi ile ilgili işçiler tartışmalarını sürdürüyor. DİSK/ Gıda İş Sendikası ve Cam Keramik İş Sendikası Manisa Temsilciliğinin düzenlediği "İşçiler geleceğini tartışıyor" paneline işçiler ve emekçiler katıldı.

Manisa Öğretmenevinde gerçekleşen panelin konuşmacıları ise Eğitim Sen Eğitim Uzmanı ve Evrensel Gazetesi yazarı Erkan Aydoğanoğlu, Avukat Özgür Metin ve Metal işçisi İlhan Yıldırım oldu.

İlk olarak konuşan Erkan Aydoğanoğlu, kıdem tazminatının tarihsel sürecinden bahsederek tazminatın kazanılmasının işçi sınıfının mücadelesinin bir ürünü olduğunu anlattı. Kıdem tazminatı fonunu işçi sınıfın kapısına dayanmış bir truva atına benzeten Aydoğanoğlu, işçi sınıfının kazanması için bunun geçişine izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Avukat Özgür Metin de "kıdem tazminatı işçinin iş güvencesidir, kıdem tazminatı fona devredildiği takdirde işveren işçileri işten çıkarma konusunda da hiç bir kaygı yaşamayacaktır" diye konuştu.

Metal işçisi İlhan Yıldırım ise kıdem tazminatı fonu patronların bir dayatması olduğunu söyleyerek, "Biz işçiler olarak yan yana gelir örgütlenir, mücadele edersek bizim karşımızda hiçbir güç duramaz; geleceğimizi, patronların iki dudağının arasına bırakamayız" dedi.

Panelde söz alan metal iş kolunda çalışan bir işçi de "Sendikanın sarısı kızılı yok, sendikalar bizim. Onları biz harekete geçirmeli, mücadele ettirmeliyiz" diyerek dayanışma çağrısında bulundu. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ hazırlık öğrencilerinden İngilizce Yeterlilik Sınavına tepki

SONRAKİ HABER

Türkiye için çölleşme ve kuraklık uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa