16 Haziran 2019 12:17

HDP, ETHA muhabirlerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi

HDP,  Etkin Haber Ajansı (ETHA) Bürosu'na düzenlenen polis baskınıyla gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Etkin Haber Ajansı logosu

Paylaş

HDP Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu EŞ Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış,  Etkin Haber Ajansı (ETHA) Bürosu'na düzenlenen polis baskınıyla gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Barış, ETHA’nın özgür basının diğer tüm temsilcileri gibi haber yazmaya devam edeceğini ifade etti.

ETHA bürosuna düzenlenen polis baskınında 5’i gazeteci 7 kişi gözaltına alındı. Ajansın internet sitesi BTK tarafından erişime engellendi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “AKP hükümetinin özgür basına yönelik tahammülsüzlüğü bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. ETHA, kurulduğu günden bu yana gözaltı, tutuklama, tehdit, saldırı ve benzeri birçok yıldırma yöntemine rağmen gazetecilikten vazgeçmemiş bir haber ajansıdır” dedi.

"ETHA MUHABİRLERİ MESLEKLERİNDEN VAZGEÇMEMİŞTİR"

Bu gözaltıların ETHA’yı gazetecilikten vazgeçiremeyeceğini belirten Barış, “ETHA muhabirleri Suruç’ta, Cumartesi Annelerinin eylemlerinde, adliye koridorlarında, Kürdistan’da, fabrikalarda, inşaatlarda; yandaş medyanın gözlerini kapattığı, kulaklarını tıkadığı her yerde tüm tehditlere rağmen mesleklerinden taviz vermemiştir” ifadelerini kullandı.

Barış, gazetecilerin cezaevinde ya da sürgünde olmadığı bir ülke için mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak, “İktidarın baskılarına, her türlü hak ve özgürlüğü ihlal eden uygulamalarına karşı birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Barış, Atılım Gazetesi’nin eki İstanbul Sokakta Gazetesi’ni dağıttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ESP Başkan Vekili Şahin Tümüklü ve Sosyalist Kadın Meclisleri MYK Üyesi Ezgi Bahçeci’nin de aralarında olduğu ESP üyelerinin de serbest bırakılması çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tarlalarda hasat geç, endişe erken başladı

SONRAKİ HABER

Adana'nın dört ilçesinde yurttaşlar hastanelerini bekliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...