16 Haziran 2019 08:10

Heyelan yaşanan Savaşır köyü tahliye edilebilir

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, heyelan meydana gelen Savaşır köyünde incelemelerde bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ardahan’ın Posof İlçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Gürcistan sınırındaki 50 haneli Savaşır köyünde geçen günlerde heyelan meydana geldi. Heyelan 4’ü ağır, 13 evde hasara yol açtı. Evleri ağır hasar gören 4 aile, ilçe merkezindeki boş lojmanlara yerleştirildi.

Vali Mustafa Masatlı, köyle incelemelerde bulundu. Hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirten Vali Masatlı, “Ekiplerimiz saha da çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar sonunda ilk etapta 4 tane ağır hasarlı, 13 tane de hafif hasarlı bina tespit edilmiştir. 4 tane ağır hasarlı bina ile ilgili vatandaşlarımız tahliye edilerek ilçemizdeki boş olan lojmanlara yerleştirilmiştir. Diğer taraftan hafif hasırlı ailelilerimiz de yayla evlerinde rahatça konaklayabilmeleri için AFAD çadırları kurulmuştur” dedi.

Heyelan sonrası irtibata geçtikleri AFAD Yönetimi Başkanlığının köydeki hareketliliğin izlenmesini istediğini belirten Vali Masatlı, “Teknik ekip gerekli izlemeyi yapacak ve bunun sonucunda da köyle ilgili kesin karar verilecek. Bizim için en önemlisi burada herhangi bir can kaybının olmamasıdır. İnşallah vatandaşlarımızın sorunlarına en kısa sürede cevap bulacağız” dedi.

Vatandaşların, “Köyümüzü başka yere tahliye mi edeceksiniz?” sorusuna ise Vali Masatlı, “Bu kararı vermek için henüz çok erken, izlenimler ve tespitler sonucu netlik kazanacak. Bu işin netlik kazanması için zamana ihtiyaç var. Bakalım önümüzdeki günlerde toprak kayması devam edecek mi? Evlerde ki hasarlar büyüyecek mi? Bunları uzman ekiplerimiz bir incelesin rapor etsinler” cevabını verdi. (Ardahan/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan’da ‘sıcak hava’ nedeniyle 40 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Aksaray’da kavga: MHP eski ilçe başkanı öldü, 3 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...