13 Ekim 2012 11:36

Şeker Tekstil patronu işçileri kandırdı

Şeker Tekstil patronu, işten çıkardığı 374 işçiyi kandırdı.Kırklareli Kofçaz yolu üzerinde faaliyet gösteren Şeker Tekstil’in patronu iflas gerekçesi ile 374 işçiyi işten çıkarmış ve 8 Ekim günü de “Alacaklarınızı hesaplatacağım, iş akitlerinizi fesh edip çıkışlarınızı vereceğim ve

Şeker Tekstil patronu işçileri kandırdı
Paylaş
Utku Turan

Kırklareli Kofçaz yolu üzerinde faaliyet gösteren Şeker Tekstil’in patronu iflas gerekçesi ile 374 işçiyi işten çıkarmış ve 8 Ekim günü de “Alacaklarınızı hesaplatacağım, iş akitlerinizi fesh edip çıkışlarınızı vereceğim ve perşembe günü de alacaklarınızın karşılığı olarak, hepinize teminatlı senet vereceğim” diye söz vermişti.

PATRON ÖNLERİNE KABUL EDİLMEZ TEKLİFLERLE GELDİ

Ancak patron senet verme işini önce Cuma gününe erteledi. Cuma günü  de 4857 sayılı yasanın 24/II (e) bendine göre hazırlanmış olan ve işçilerin kendi rızaları ile işi bıraktıklarını beyan eden dilekçeleri işçilerin önüne koyarak imzalamalarını istedi. Ayrıca işçilerin maaş alacaklarına karşılık, 2013 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait şirket senetlerini kabul etmelerini de isteyen patron, kıdem tazminatlarından ise hiç söz etmedi.

İŞÇİLER DİRENİŞE DEVAM EDİYORLAR

İşçi temsilcileri ve avukatı, şirket avukatları ile yaptıkları toplantının sonucunu işçilere açıkladığında, işçiler patrona tepki gösterdi.  İşçiler alacaklarını tahsil edene kadar, direnişi sürdürme ve fabrikayı terk etmeme kararı aldı. Kofçaz-Kırklareli yoluna çıkarak yürüyüşe geçen işçilere çevik kuvvet engel oldu. Fabrikaya dönen işçiler, komite oluşturma kararı aldı. Sendikaların ve siyasi partilerin de kendilerine destek olmasını istedi.

İşçiler, fabrika içindeki direnişlerine devam ediyor. (Lüleburgaz/EVRENSEL)


‘CUMA GÜNLERİNİ SEVMEZ OLDUK’

Sendikalı olmadıkları için büyük eksiklik yaşadığını ifade eden bir işçi, “Bundan sonra çalışırsam, ilk işim çalıştığım yere sendikayı getirmek olacak. Sendikalı olsaydık, başımıza bunlar gelmez, gelse bile bu kadar sahipsiz kalmazdık” diye konuştu. Bir başka işçi ise, “Cuma mübarek gün, ama ben bu cumalardan nefret ediyorum. Patronlardan ne zaman bir talepte bulunsak, ‘Cuma günü alırsınız’ diyorlar, araya cumartesi giriyor, Pazar giriyor, pazartesi geldiğinde, iş yine cumaya erteleniyor ve bu iş böyle sürüp gidiyor” diyerek patronların kendilerini sürekli oyaladığını dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

PKK ve PAJK'lı tutuklulardan süresiz açlık grevi

SONRAKİ HABER

Böyle Bitmesin: bitsin, bitsin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa