15 Haziran 2019 17:38

Onur Haftası’nda fotoğraf sergisi İzmir’de

İzmir’de Ateş Alper, Onur Haftası etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açıyor. 

Fotoğraf: Ateş Alpar

Paylaş

Onur Haftası kapsamında 17-23 Haziran tarihleri arasında gösterilecek sergi, 5 yıldır ülkenin farklı kentlerinde düzenlenen Onur Yürüyüşlerinde çekilen fotoğraflardan oluşuyor. 

Fotoğrafların sahibi Ateş Alpar sergi için, “Alanları terk etmeyen, baskıya ve heteronormatif tahakküme karşı konum alan ve onu aşan lubunların ve onların destekçilerinin görünür/duyulur olma çabalarının kayıt altına alındığı bu sergi, onların mücadelelerinin bir manzarasını çizmektedir: dans eden bir bedenin estetize hareketi kadar sınır esnetici ve o esnekliğin açtığı imkânlar doğrultusunda ele avuca sığamayacak, tutulamayacak, hapsedilemeyecek kadar queer! Bu yüzden sergi boyunca biber gazının gri bulutlarının arasından inatla ortaya çıkan renkli figürleri, rüzgarın yardımıyla doğaya salınan lgbti bayraklarını, uçuşan bedenleri, yasaklara rağmen topuğunu yere sağlam basarak varlığını göstermeye devam eden, “biz buradayız!” diyen özneleri göreceksiniz” diye konuştu.

30 tane fotoğrafın yer aldığı serginin ismi, "Queer Ballet" (Queer Balesi), 17-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan sergi, No: 203 isimli mekanda yer alacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nâzım Hikmet’in diğer dillerdeki kitapları sergileniyor

SONRAKİ HABER

YKS esnasında fenalaşan aday yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa