10 Nisan 2011 10:29

Emperyalist işgale tepkiler sürüyor

Adana’da demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler Libya’daki emperyalist işgali protesto etti. Adana Barış Meclisi’nin çağrısıyla bir araya gelen DİSK, KESK, Adana Tabip Odası, BDP, DİP, EDP, EMEP, ÖDP, Sosyalist Yeniden Kuruluş Parti Girişimi, İHD, ÇHD, Tunceliler Derneği, Halkevleri, TUHAYDER, Pirsultan Abdal Kültür De

Emperyalist işgale tepkiler sürüyor
Paylaş

“Katil ABD işbirlikçi AKP”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Avukat Tugay Bek, Libya’ya yönelik işgale destek olmak üzere emperyalistlerin talebi doğrultusunda TBMM’den Libya’ya asker gönderme kararı alındığını söyledi. Türkiye halklarının, Libya’daki emperyalist işgale karşı olduğunu belirten Bek, hükümetin medya desteği ile halkı kandırmaya çalıştığını belirtti. Libya halkının, Kaddafi diktatörlüğüne karşı vermiş olduğu mücadelenin emperyalist planlara alet edilerek kullanılmaya çalışıldığını söyleyen Bek, Emperyalist ülkelerin halkların kendi geleceklerini ellerine almak üzere harekete geçmelerinden duydukları korku ile savaşa giriştiklerinin altını çizdi.

ABD ve emperyalist güçlerin ‘yeni dünya düzeninin’ halklara savaş, yoksulluk ve acılardan başka bir şey vaat etmediğini vurgulayan Bek, Yeni Osmanlıcılık hevesleri taşıyan AKP işbirlikçiliğinin, Türkiye’yi bu tehlikeli gidişattan uzak tutmak yerine yağmada rol ve pay kapma yarışına sokmaya çalıştığına vurgu yaptı. Bek, hiçbir gerekçenin emperyalist güçlerin saldırganlığını haklı gösteremeyeceğini söyledi. Bölgede ABD ve NATO güçlerinin varlığı, geleceğini özgürce belirleme hakkı olan halklara karşı tehdit ve saldırı anlamı taşıdığını belirten Bek, bölge halklarının kendi kaderini tayin etme hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini aktardı.

İncirlik ve diğer askeri üstlerin bölgedeki diğer halklara karşı, emperyalist ülkeler tarafından kullanılmasına son verilmesi gerektiğine dikkat çeken Bek, İncirlik Üssü’nün kapatılıp, NATO’dan çıkılması gerektiğini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Biz iyi çocuk değiliz, krala çıplaksın deriz’

SONRAKİ HABER

Aydınlardan ve EMEP’ten çadırlara ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...