15 Haziran 2019 10:28

KESK'ten Çiğli Belediyesinde işten atılan emekçilere destek

KESK İzmir Şubeler Platformu, Çiğli Belediyesinde işten çıkarılan emekçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çiğli Belediyesinde işten çıkarılan 19 sözleşmeli memurun belediye önündeki direnişi sürüyor. KESK İzmir Şubeler Platformu da işçilere destek ziyaretinde bulundu.

İşten atılan işçiler adına konuşan Sadık Aktaş, "19 arkadaşımız işten çıkarıldıktan sonra Tüm Bel Sen 2 No’lu Şubenin belediye yönetimiyle yaptığı görüşme sonucu 1 arkadaş sözleşmeli (haklarıyla), 4 arkadaş taşeron (hak kaybıyla) olarak işe başlıyor. Kalan 14 arkadaşımız için sonuç alamayınca işe alınma talebiyle eylemimize Çiğli Belediyesi önünde başladık. Hükümetin 2016 yılında çıkardığı KHK’daki 657’ye tabi memur alımında güvenlik soruşturması yapılması gerekmektedir ibaresi dayanak yapılarak işten çıkarıldık. Demokrasiyi savunanlar, anti demokratik bir gerekçeye sığınamazlar. Kimsenin adamı olmadık. Haksız kazanç sağlamadık" dedi. Aktaş, destek veren Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube yöneticilerine ve KESK Şubeler Platformuna teşekkür etti.

KESK İzmir Şubeler Platformu adına konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal da şöyle konuştu: "Arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, onların haklı mücadelesinin destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bir kenti yaşanabilir kılan, halkın sorunlarına çözüm üreten arkadaşlarımızı adeta bir eşya gibi belediye önünde koymuşlardır.  Burada çalışan arkadaşlarımızın işten çıkarılması hiçbir hukuka dayandırılamaz." (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa'nın gündemi: İklimin korunması ve sınıf mücadelesi

SONRAKİ HABER

Mecliste çalışan işçiler arasında ayrımcılık: 4D'lilere az maaş, pahalı yemek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...