15 Haziran 2019 08:45

Seçime günler kala Devlet Bahçeli: Kürt kökenli kardeşlerimiz canımızdır

Bahçeli, İstanbul seçimlerine 8 gün kala "Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımızdır, ciğerparelerimizdir." dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul'da muhtarlarla buluştu. Burada konuyu Kürt sorununa getiren Bahçeli, "Kürt kökenli kardeşlerimizin terörle en ufak bir ilgisi yoktur. Kürt kökenli vatandaşlarımız bizim canımızdır, kucaklıyorum" dedi.

AA'nın haberine göre, MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul Ataköy'de bir otelde düzenlenen Muhtarlarla Kahvaltı Programı'nda konuştu. Bahçeli’nin gündeminde 23 Haziran İstanbul seçimleri, Kürt seçmenler ve ABD ile yaşanan S-400 krizi vardı. İstanbul seçimlerinin dünyanın gizli gündemi olduğunu iddia eden Bahçeli, muhtarlıkların kaldırılması konusunda kesinlikle bir görüşlerinin olmadığını dile getirdi. Bahçeli, "Muhtarlık varsa demokrasimiz diridir. MHP, muhtarlıkların kaldırılmasını değil, sorunlarının çözülmesi isteğindedir" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE NATO ÜYELİĞİNİ SORGULAMALI"

ABD’nin S-400 savunma sistemleri ile başlayan yaptırım tehditlerine ilişkin konuşan Bahçeli, "Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Bu konuda kuşkusu olan varsa cahil ya da işbirlikçidir. Kimden ne silah alacağına Türkiye karar verir" dedi. Bahçeli "Türkiye, NATO üyeliği başta olmak üzere tek taraflı işleyen uluslararası bütün bağ ve bağlantılarını derhal sorgulamalı, bağımlılık ve tutsaklık yaratan bütün oluşumlarla diyaloğunu kesmelidir" diye konuştu.

"KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİ KUCAKLIYORUM"

Bahçeli konuyu Türkiye’nin Suriye’de başlattığı harekatlara getirerek, kardeş kavgası çıkarmaya çalıştıklarını söyledi "Kimsenin buna gücü yetmez" diyen Bahçeli, "Kürt kökenli vatandaşlarımız bizim canımızdır. Kürt kökenli kardeşlerimizin terörle bir alakası yoktur. Kürt kardeşlerimiz bekasına sahip çıkacaktır. Kürt kökenli kardeşlerimin alayını kucaklıyorum. MHP'yi Kürt kökenli kardeşlerimizle sorunlu göstermek alçaklıktır, sapıklıktır, cinayettir. Türkçemiz hepimizin ağzındaki ana sütüdür" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli genç kadın çocuğuyla 4 gündür kayıp: Hayatından endişe ediyoruz

SONRAKİ HABER

Her işe koşturulan kadın sağlık çalışanları: Sağlık da bitti, biz de bittik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...