14 Haziran 2019 18:07

270 bin 548 kişi TOKİ’ye borçlu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’ye borcu bulunan kişi ve kurum sayısının 270 bin 548 olduğunu açıkladı.

Görsel: TOKİ

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığına borcu bulunan kişi/konut-iş yerinin toplam sayısının 270 bin 548 olduğunu açıkladı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 2018-2019 yıllarında konut kredisi kullanan kişi sayısına, borcu bulunanlara ve TOKİ’den ev alan kişilere ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi.

Bakanlığa bağlı kuruluş olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na borcu bulunan kişi/konut-iş yerinin toplam sayısının 270.548 olduğunu söyleyen Bakan Kurum, “TOKİ tarafından 2018 yılında 32 bin 392 konut ve 306 iş yerinin tapusu verilmiştir. TOKİ 05.04.2019 tarihi itibariyle 838 bin 274 adet konut uygulaması hayata geçirmiş ve bu konutlardan 726 bin 658’i satılmıştır” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TOKİ ile uygun koşullarda ev sahibi olabilmek için başvuranların, son yıllarda ekonomik kriz nedeni ile ödemede zorlandıklarını  ve kendilerine esneklik yaratılması yönünde  talepler geldiğini belirtti. TOKİ’den konut alıp sıkıntı içinde olduklarını ifade edenler  için bir düzenleme sağlanması yönünde çalışma yapılmasının gerekli olduğunu ifade eden Gürer, “Bakan yanıtında bu kesimlerin durumuna açıklık getirilmemiştir. Ödemede sorun yaşayanların devir yönünde arayışlarda bulunduğu ifade edilmektedir. Durma noktasına gelen inşaat sektörü için TOKİ ile  ev sahibi hayali kuranlar için yeni düzenlemeler sağlanabilmelidir” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump ile Abe'nin gündeminde ana konu İran

SONRAKİ HABER

KHK’yle ihraç edilenler 23 Haziran’da sandık kurulunda görev alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...