14 Haziran 2019 14:15

Çavuşoğlu'dan S-400 açıklaması: ABD’nin adımlarına karşı adım atarız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’dan S-400 açıklaması: Sonuçları ne olursa olsun vazgeçmemiz mümkün değil.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Fotoğraf: Alparslan Çınar/DHA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400’lere ilişkin, “Sonuçları ne olursa olsun vazgeçmemiz mümkün değil. Zorlukları göğüslemeye hazırız” dedi. Çavuşoğlu ABD’nin yaptırım uygulaması halinde Türkiye’nin de karşı adım atacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından dolar haftanın en yüksek seviyesine kadar çıktı.

AA’nın Editör Masası’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400’lere ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, “Sonuçları ne olursa olsun vazgeçmemiz mümkün değil. Zorlukları göğüslemeye hazırız” dedi. 

ABD’nin olası yaptırımlarına ilişkin ise Çavuşoğlu, “ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa bizim de atacağımız adımlar var” diye konuştu. 
Çavuşoğlu, Suriye’de Rusya’nın "Rejime söz geçiremiyoruz" mazeretini kabul edemeyeceklerini de ifade etti.

Kıbrıs’ta sondaj çalışmaları yapılması ve Türkiye’nin dahil edilmemesi konusunda Çavuşoğlu “Akdeniz’deki tüm ülkeler için mesajımız şudur. Türkiye’yi dışlayan hiçbir anlaşma geçerli değildir. Kendi kıta sahanlığımız içinde sismik araştırma ve sondaj yapmaktır. Yılladır tüm uyarılarımıza rağmen Rum Kesimi’nin tüm uyarılarımıza rağmen sismik arama ve sondaj çalışmalarına tek taraflı başlamasıdır. Dedik ki Kıbrıslı Türklerin de haklarını da koruyalım. Türk halkının hakları garanti altına alınmalı. Verdikleri hiçbir sözü tutmuyorlar. Haklarımızı korumak için sondaj gemilerimizi gönderdik.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçisinin saat ücreti 4 lira, üretici maliyeti karşılayamıyor

SONRAKİ HABER

'Yargılanmayacaklarını bildikleri için insan hakları gözetmiyorlar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...