14 Haziran 2019 13:10

Erdoğan'dan İmamoğlu-Yıldırım ortak yayını açıklaması: Son haftaya ışık verecek

Erdoğan'dan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Yıldırım ile İmamoğlu'nun ortak yayınıyla ilgili açıklama: Son bir haftaya çok ciddi ışık verecek diye inanıyorum.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asya İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'na katılmak üzere Tacikistan'a gitti. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda seyahati öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Pazar günü gerçekleşecek olan Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ortak yayınının sorulması üzerine, "Öncelikle görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız ön hazırlıkları gayet iyi bir şekilde yaptılar. Her iki tarafta burada gerek bu buluşmanın moderatörünü belirlemede müşterek bir çalışma yaparak ismi belirlediler. Bir de yayın platformu olarak her yerden olacak olması, kim istiyorsa buradan rahatlıkla yayını yapma imkanı yakalayacak. Bunu sadece Türkiye'de İstanbullu izlemeyecek. Tüm Türkiye'nin bu müzakereyi bu tartışmayı izleme imkanı olacak. Çünkü İstanbul sadece İstanbul'da yaşayanlara hitap eden bir yer değil. İstanbul adeta 81 vilayetin özeti olan bir ilimiz. O akşam burayı izleyenler Sivas'tan Sivaslı bile İstanbul'daki Sivaslı hemşerisini arayıp, inanıyorum ki onunla bu müzakerenin bu tartışmanın kendi aralarında onlar da müzakeresini yapacak. Kastamonulular aynı şekilde. Kastamonulu hemşerisini arayacak. Onlar da müzakeresini yapacak. Öbür tarafta Tokatlı, Giresunlu kendi hemşerisiyle bunun değerlendirmesini yapacak. Bu şunu getirecek. Gerçekten İstanbul gibi dünyanın örnek bir şehrini en ideal hangi yönetici yönetebilir? Bunu bizzat o akşamki müzakereden sonra çok daha net, güzel bir şekilde değerlendirme fırsatını halkımız bulacak diye inanıyorum. Bunun son kırılma noktası olan Pazar gününe kadar 1 haftaya da çok ciddi ışık verecek diye inanıyorum." dedi. 

"DEVLETİN VALİSİNİ BU ŞEKİLDE BİR KÜFÜRLE ANMAK KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Erdoğan, Ordu Valisi ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun görüntülerinin sorulması üzerine ise, "İzledim. Valiler başkanların o ildeki temsilcisidir. Devletin valisini bu şekilde bir küfürle anmak kabul edilebilir bir şey değildir. Vali Bey şu ana valilik olgunluğu içerisinde süreci işletiyor. Ben inanıyorum ki Vali Bey şu seçim sebebiyle sadece belki bir suç duyurusunda bulunmuş olabilir. Ama bunda da artık medya, yazılı, görsel bilgileri aktarıyor. Bana gelen bilgiler şu seçim öncesi olmayacağına inandığım için işi hızlandırmak istemiyorum gibi bir yaklaşım. Bu zaten çok çok büyük bir olgunluk. Bu işin arda bırakılır bir yanı yoktur. Valimiz seçim sonrasında bu işin takipçisi olacaktır. Bu devletin Valisine kimsenin ben azıma alamam bu ifadeyi böyle bir ifadeyi kullanma hakkı yoktur, kullanamaz. Belediye Başkan adayı olarak henüz bu devleti tanımamış, devletteki ilişkileri, protokolü, protokolün çeşitli yerlerdeki girişi çıkışlarını, kimler oraları kullanma hakkına sahiptir, değildir bunları bilmiyor. Bundan dolayı da bu tür hakikaten affedilemez yanlışı yapmışlardır. Bundan sonraki süreç önümüzde bir seçim var, artık seçimden sonraki süreçtir. Kim bilir bundan sonra daha neler çıkacak." dedi.

MİTİNGLER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecinde miting yapıp yapmayacağının sorulması üzerine ise "Şu ana kadar bu kısa sürede tabii özellikle de belediye başkan adayımız ve geniş çaplı olarak onlar zaten sürecin içerisindeler. Bundan sonraki kalan, son haftaya girerken bu tür halkla kucaklaşma, buluşma toplantıları yapmayacağımı zaten kimse söyleyemez. Bununla ilgili arkadaşlarımla değerlendirmeleri yapıyoruz. Önümüzdeki hafta içinde planlamalar yapılıp halkımızla inşallah bir arada olmak suretiyle beraber dolaşacağız, halkımızla görüşeceğiz. Kaldı ki Ramazan boyu itibarıyla birçok organizasyonu gerçekleştirdik. Şimdi bazı çalışmaları son hafta içerisinde yapmayı planlıyoruz" dedi. (İstanbul/DHA) 

ÖNCEKİ HABER

TÜPRAŞ işçileri MESS’in başındaki Koç’a karşı geri adım atmıyor

SONRAKİ HABER

Anadilinde sağlık hizmeti verilmesi için HDP’den kanun teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...