14 Haziran 2019 12:16

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli: Tecridin kaldırılması önemli

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Çukurova Örgütlenme Konferansı’nda konuşarak Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını değerlendirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sezai Temelli, HDP Çukurova Örgütlenme Konferansı’nda konuştu. Demokrasi için örgütlenmenin önemine dikkat çeken Temelli, İktidarın sürekli savaştan, yoksulluktan beslendiğini, baskı, şiddet politikaları ile halkın üzerinde tahakküm kurduğunu belirterek Kürt meselesinin çözümünün önemli olduğunu ifade etti.  Temelli, tecridin kırılmasının kıymetli ve önemli olduğunu ifade etti.

İktidarın bir sömürü cehennemi üzerinde yükseldiğini anlatan Temelli, “Sömürü düzenini çözümüne karşı mücadele etmek aynı zamanda savaş politikalarına karşı çıkmaktır” dedi.  Emekçilerin bu denli sömürülmelerinin ısrarla sürdürmeye çalıştıkları bu savaş politikaları ile ilgili olduğunu dile getiren Temelli, “Bütçeden emekçiye pay ayırmak yerine mermi, savaş uçağı, helikopter üretmeyi önceleyen ve savaşı sürdürebilmek için de bir düşmanlık siyaseti var eden bir iktidarla karşı karşıyayız. O yüzden demokrasi mücadelesi önemlidir. Bugünkü iktidar bunu yapıyor. Sürekli savaştan ve yolsuzluktan besleniyor ve halklar üzerinde, emekçiler, kadınlar üzerinde şiddet ve baskı politikalarıyla tahakküm kurmak istiyor. O yüzden de diyoruz ki; Türkiye’nin en temel meselesi Kürt meselesidir. Kürt meselesi çözülmeden bu siyasetsizliği aşmanın yolu yoktur. Türkiye’yi demokratikleştirmenin yolu yoktur” dedi.

'PENÇE HAREKATI İSTANBUL SEÇİMİNİN GEREKÇESİ'

Pençe Harekatı'nın  başlatılmasının nedeninin İstanbul seçimi olduğunu söyleyen Temelli, "İktidarlarını devam ettirmek için Kürt meselesini, demokrasi meselesini çözümsüzlüğe mahkum eden, tekçi anlayışlarını iktidarda tutmak için sürekli olarak bir düşmanlık politikası izliyorlar.  Bu politikaların sürdürebilmesi için de her geçen gün ülkeyi, ülke insanını mağdur etmeye daha fazla yoksullaştırmaya da devam ediyorlar. Yolsuzluk almış başını gitmiş. Her yanından sorun fışkıran bir ülke haline gelmiş durumdayız” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TRT'deki siyasi kadrolaşma Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

TGC’den cezaevindeki gazetecilere ziyaret: Türkiye bu ayıptan kurtarılmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa