14 Haziran 2019 10:30

Sözcü gazetesi davası karar için 4 Eylül'e ertelendi

Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun da aralarında bulunduğu gazeteciler hakkında açılan dava 4 Eylül 2019 tarihine ertelendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve gazetenin sahibi Burak Akbay hakkında "FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme" suçlamasıyla açılan dava, 2 sanığın son savunmasını yapmaması üzerine son savunmalar ve karar için 4 Eylül'e ertelendi.

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Emin Çölaşan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken Necati Doğru, Metin Yılmaz ve Gökmen Ulu'nun da arasında bulunduğu 7 sanık duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya Bülent Tezcan, Muharrem Erkek'in de aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekilleri ile CHP eski milletvekilleri Muharrem İnce, Barış Yarkadaş da izleyici olarak katıldı. Gazete yazarlarından Uğur Dündar da duruşmayı izledi.

"SUÇ HAVADA KALMAKTADIR"

Duruşmada mütalaaya karşın savunma yapan yazar Emin Çölaşan FETÖ’ye destek diye bir şeyin Sözcü gazetesinde olamayacağını belirterek, “Bu iddia bizim gazeteye sığmaz. FETÖ’ye yardım suçu havada kalmaktadır. Savcının bütün iddialarını çürüttüm. Herhangi bir suçum yoktur. Hayatımız boyunca olmadı. Dolayısıyla FETÖ’ye destek vermek bilerek isteyerek yardım suçu havada kalmaktadır” dedi.

Yazar Necati Doğru ise iktidarın uşağı olmadığı için yargılandığını aktardı. Doğru, “Benim dünya görüşüm FETÖ’cülüğün yakınından geçmez. Hukuk şerefli yaşamaktır. Siz kararlarınızla şerefli olanlarla, şerefsiz olanları ayırt edenlersiniz” diye konuştu. Sözcü gazetesini laik, seküler, Atatürkçü ve AKP’ye oy vermeyen yurttaşların okuduğuna dikkat çeken Doğru, “Ben bu gazetede FETÖ’yü aklamaya çalışan bir cümle yazsam beni yıkarlar. Ben böyle bir gazetede değil FETÖ’yü aklayacak tek satır dahi yazmam” dedi.

"GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR"

Sözcü gazetenin İnternet Sitesi Yayın Koordinatörü Yücel Arı ise savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi. Gökmen Ulu ise şunları söyledi: “Akla, mantığa, vicdana aykırı kanunsuz bir suçlama ile karşı karşıya kaldım. Bu iddianame bir iftiraname olarak karşımıza çıkmıştır. Gazeteci haber yaptığı için suçlanamaz. Benim görevim haber yapmak. Gazetecilik suç değildir."

SON KEZ SÜRE VERİLDİ

Sanık avukatları mütalaaya ilişkin savunma yapmak için ek süre talep etti. Bu talebi kabul eden mahkeme heyeti mütalaaya karşın savunma yapmak için sanık avukatlarına son kez süre verdi. Duruşma Eylül ayına ertelendi.

NE OLMUŞTU?

18 Nisan'da görülen duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Savcı, sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı ve Yonca Yücekaleli'nin "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisleri talep etmişti. Sanık Mediha Olgun hakkında ayrıca "etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması" da talep edilmişti. Savunması alınamayan sanık Burak Akbay'ın dosyasının ise ayrılması istenmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İleri Haber’in Twitter hesabı 'telif' şikayeti üzerine askıya alındı

SONRAKİ HABER

İETT'nin ‘trekking hatları’ yarın sefere başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...