14 Haziran 2019 10:22

İleri Haber’in Twitter hesabı 'telif' şikayeti üzerine askıya alındı

'Çocuklar evlendirilsin' diyen Nurettin Yıldız'ın 'telif' şikayeti üzerine Twitter, İleri Haber’in hesabını askıya aldı. İleri Haber, Yıldız'ın skandal sözlerini haber yapmıştı.

Görsel: İleri Haber

Paylaş

Çocukların evlendirilmesi gibi gerici fikirleriyle gündeme gelen ve kamuoyunun tepkisini çeken Nurettin Yıldız’ın telif şikayeti üzerine İleri Haber’in Twitter hesabı 24 saate yakın bir süre önce askıya alındı. İleri Haber adına açıklama yapan Can Soyer, “Twitter, sadece İleri Haber’i değil, onun takipçisi olan ve haber alma hakkını engellediği yüz binin üzerindeki kullanıcısını da mağdur ettiğinin farkına varır belki” dedi.

İleri Haber’de yer alan haberde “Twitter, hesabımızı askıya alma gerekçelerinden biri olarak, haberini yaptığımız yobaz Nurettin Yıldız’ın gerici fikirlerini savunduğu video hakkındaki telif hakkını gösterdi. Nurettin Yıldız’ın birden fazla video haber hakkındaki telif şikayeti, haber alma hakkı ve habercilik sorumluluğu gereği kamuoyuna duyurulmuşken, Twitter yönetiminin konuyu telif hakkı çerçevesinde değerlendirmesine okurlardan da tepki geldi” ifadelerine yer verildi.

İleri Haber adına bir açıklama yapan Can Soyer, “Biri çocukların evlendirilmesini savunan sözler sarf ettiğinde, her yerde haber olur; kimse ‘ama bu onun özel içeriği, telif hakkına girer’ demez; gazetecilik tarihi bu tür skandalların halka duyurulması örnekleriyle doludur ve mesleğimiz böyle örnekler yaratmaya devam edecektir” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski HDP Milletvekili Ferhat Encu tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Sözcü gazetesi davası karar için 4 Eylül'e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...