14 Haziran 2019 08:24

Öğrenciler karnelerini alıyor | 2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor

2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün sona ererken yaklaşık 18 milyon öğrenci de karnelerini alarak 3 aylık yaz tatiline giriyor.

Fotoğraf: Halil Fidan/AA

Paylaş

2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karnelerini alarak yaz tatiline giriyor. Öğrenciler, okulların açılacağı 16 Eylül 2019 tarihine kadar 3 ay sürecek yaz tatiline başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesaplarından yayınlanan video ile öğrencilere "iyi tatiller" dileğinde bulundu.

"Benim için tatil demek" başlığıyla Bakanlığın ve Selçuk'un sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, öğrenciler kendileri için tatilin ne anlama geldiğini aktardı.

EĞİTİM SEN: EĞİTİM SİSTEMİ BU YIL DA SINIFTA KALDI

Eğitim Sen, 2018-2019 eğitim öğretim yılını değerlendirdiği raporunda, eğitimdeki sorunların çözümü noktasında Türkiye'nin yine sınıfta kaldığını belirtti. Raporda, eğitimin ihtiyaçlarını değil kendi ihtiyaçlarını gözeten iktidarın, öğrencilerin ilk tercihleri anadolu ve fen liseleri olmasına rağmen daha fazla imam hatip okulu açmaktan vazgeçmediğine dikkat çekildi. Raporda ayrıca okulların yüzde 87’sinde spor salonu, yüzde 61’inde de kütüphane bile bulunmadığı belirtildi.

ANNE-BABALARA UYARI: KARNE BAŞARISINA ODAKLANMAYIN

Demirören Haber Ajansına konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sözer Çapan, karne alan öğrencilerin tatili ağırlıklı olarak doğayla iç içe, açık alanlarda gerçekleştirilen aktivitelerle değerlendirmesinin çok daha faydalı olacağını belirtti.

Çapan, başarının okuldaki akademik başarı ile sınırlandırılamayacak kadar geniş kapsamlı bir kavram olduğunu vurgulayarak "Karne sonuç odaklı bir göstergedir, süreci ölçemez. Arkadaşlarıyla okulda deneyimledikleri tüm etkinlikler, kütüphane çalışmaları, geziler sırasında edinilen deneyimlerin sonuçları karnelerde yer almaz. Bu yüzden ailelere karne başarısına odaklanmamalarını öneriyoruz” dedi

"TATİLİ DOĞAYLA İÇ İÇE GEÇİRİN"

Dr. Aylin Sözer Çapan, ideal yaz tatilinin çocuğun ailesiyle birlikte zaman geçirme fırsatı bulduğu, kışın yapamadığı faaliyetlerin yer aldığı bir süreç olduğunu, aksi takdirde tatilde bilgisayar ya da tablet kullanma özgürlüğüne sahip olup anne-babasıyla vakit geçiremeyen çocukların da tatilden zevk almayacaklarını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu - Yıldırım programına gazetecilerden tepki: Alanımıza müdahale edildi

SONRAKİ HABER

İran’a karşı "petrol savaşı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...