14 Haziran 2019 21:24
Son Güncellenme Tarihi: 14 Haziran 2019 21:26

BDDK şikayet etti 50 gazeteci ve yazara dava açıldı

BDDK şikayette bulundu, 50 gazeteci ve yazar hakkında "sosyal medya hesaplarından sermaye piyasası kanununa muhalefet" ettikleri gerekçesiyle dava açıldı. BDDK haberleri yalanladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan şikayet üzerine 50 gazeteci hakkında "sermaye piyasası kanununa muhalefet etmek" gerekçesiyle dava açıldı.


Birgün'den Ozan Gündoğdu'nun haberine göre, dava açılan gazeteci ve yazarların Ağustos 2018'de yaşanan döviz kuru yükselişi sürecinde sosyal medya hesaplarından sermaye piyasası kanununa muhalefet ettiği iddia edildi. 


Dava açılan 50 kişiden biri olan İktisatçı Yazar Mustafa Sönmez, “Bunlar torba yasadan sonra şimdi de torba dava icat ettiler. Güya BDDK ihbarı, tabii eleştiriye tahammül edemiyorlar. Tek tek twit atanlarla uğraşıyorlar. Bulduklarını torbaya atıyorlar, sonra da ekonomik istikrara kast suçu diye uyduruyorlar. Bu tip davaların devamını göreceğiz ileriki süreçlerde” dedi.

BDDK HABERLERİ YALANLADI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ise kurumun şikayeti nedeniyle gazeteci ve yazarlara sosyal medya paylaşımları nedeniyle dava açıldığı haberlerini yalanladı.

“İtibarın zedelenmesi suçunu oluşturduğu tespit edilen söz konusu haber ile ilgili olarak Kurumumuzun 14.08.2018 tarihli suç duyurusu ile ‘itibarın zedelenmesi suçunu işleyen Benjamin Harvey, Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç isimli kişiler ile tespit edilecek diğer sorumlular’ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulmuştur" denilen BDDK açıklamasında, "Kurumumuzun söz konusu haberler hakkında yorum yapan sanatçı ve ekonomistleri de davaya dâhil etmek suretiyle onlarca kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Askeralma Kanun Teklifi'nin ilk iki maddesi kabul edildi

SONRAKİ HABER

Boris ilk raundu önde kapattı: İlk üç ismi halk iyi hatırlamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...