13 Haziran 2019 15:24

Barış akademisyeni Noemi Levy’ye 30 ay hapis cezası

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için “terör örgütü propagandası yapmak” ile suçlanan Noemi Levy 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Barış için Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlerin yargılamaları sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi’ndeyken çalışma izni iptal edilen Noemi Levy, bugün 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

HAKİMDEN GARİP İTİRAZ

Levy duruşmada mütalaayı bildiğini ve savunmasının aynı olduğunu söylerken, avukatı ise “Anayasa Mahkemesi Ayşe Çelik davasında hızla karar verdi. BAK başvurularını birleştirdi. Alacağı kararı beklememiz gerekiyor” dedi.

Hakim, AYM kararının beklenmesini reddederken, Levy’nin avukatı bir beraat kararını örnek gösterdi. Hakim bu sırada avukatın sözünü keserek “O beraat o mahkemenin ayıbı. Terör örgütünü övmek ifade özgürlüğü mü? Bir bayana tecavüz etmek ifade özgürlüğü müdür? Yani şurada bir kadına tecavüz edilse bunu savunabilir misiniz?​” dedi.

2 yıl üzerindeki cezalarda hükmün açıklanması geriye bırakılmıyor veya ceza ertelenmiyor. İstinaf mahkemesinin onaylaması hâlinde Levy cezaevine girecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eybek Dağına bir garip RES projesi!

SONRAKİ HABER

Güngören’de yıkılma tehlikesi bulunan bina tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...