13 Haziran 2019 14:00

ABD, Polonya’ya bin asker daha göndermeyi planlıyor

ABD Başkanı Donald Trump, imzalanan yeni bir anlaşma kapsamında Polonya’ya ek bin asker göndermeyi planladığını açıkladı.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

Kırım’ın Rusya’ya 2014’te katılması sonrası 2016’da imzalanan NATO anlaşması kapsamında ABD’nin Polonya’da 5 bine yakın askeri daha bulunuyor. ABD Başkanı Donald Trump, Polonya ile imzalanan yeni bir anlaşma kapsamında ülkeye ek bin Amerikan askeri göndermeyi planladığını açıkladı.

Trump Beyaz Saray’da Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile düzenlediği ortak bir basın toplantısında, Polonya’nın 30’dan fazla ABD yapımı F-35 savaş uçağı satın alacağını açıklamış olmasından da memnuniyet duyduğunu söyledi. Basın toplantısı öncesinde ABD yapımı bir F-35 savaş uçağı Beyaz Saray’ın üzerinde uçuruldu.

ABD’den gelecek askeri takviyenin “Rusya tehdidine” karşı gerekli olduğunu söyleyen Duda, daha önce de “Fort Trump” adını vereceği daimi bir Amerikan üssü kurmak istediklerini söylemişti.

Trump’ın adımı, Rusya Lideri Putin ile ipleri koparmadan NATO müttefiki Polonya’ya desteğini gösterme çabası olarak yorumlanıyor. Trump ayrıca, Almanya’da 52 bin Amerikan askerinin konuşlu olduğu askeri üstten personel, insansız hava aracı ve diğer askeri ekipmanları Polonya’ya göndereceklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bölge illerinde krizden etkilenme oranı yüzde 94’ü aştı

SONRAKİ HABER

CHP’li Sezgin Tanrıkulu Ermeni aileye yapılan saldırıyı Fuat Oktay’a sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...