13 Ekim 2012 10:00

2B’de başvuru süresi daraldı

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazisi için hak sahiplerinin yüzde 67’sinin başvurduğunu, başvuruların ay sonunda biteceğini ve sürenin uzatılmayacağını kaydettiMehmet Şimşek, 2B başvurularının, İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir ve Ankara’nın da arasında bulunduğu 14 kentte yoğunlaştığını belirterek, 2013 bütçesi iç

2B’de başvuru süresi daraldı
Paylaş

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazisi için hak sahiplerinin yüzde 67’sinin başvurduğunu, başvuruların ay sonunda biteceğini ve sürenin uzatılmayacağını kaydetti
Mehmet Şimşek, 2B başvurularının, İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir ve Ankara’nın da arasında bulunduğu 14 kentte yoğunlaştığını belirterek, 2013 bütçesi için 2B’den 4.8 milyar liralık bir gelir beklediklerini söyledi. Şimşek, başvuru süresinin bitmesiyle hak sahiplerinin arazilerini kullanmak için Hazine’ye bedel ödeyeceğini belirtti.
Şimşek, 2B arazileri için belirlenen rayiçlerin düşeceği beklentisiyle başvuru sayısının belli miktarda kaldığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, şunları söyledi:
“2B kapsamında yapılan rayiç bedel belirleme çalışmaları sonucunda bütün bu taşınmazların rayiç bedeli yaklaşık 27 milyar liradır. Kanunda satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70’i olarak belirlediğinden toplam satış bedeli 19 milyar lira olacaktır. Ancak, peşin satışlarda ilave yüzde 20 indirim yapılacak olması, bedelsiz iade edilecek taşınmazların olması, bazı taşınmazların kullanıcısının bulunmaması nedeniyle satışlardan beklenen bedel, 9 milyar 800 milyon liradır.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Dünya rekoru kıran benzine bir zam daha

SONRAKİ HABER

Davutoğlu’na fıkralı yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...