13 Haziran 2019 12:53

Aliağa Belediyesinden atılan işçilerden çağrı: Hak gasplarına karşı birleşelim

Aliağa Belediyesinde işten çıkarılan ve eylemlerine devam eden işçiler, 15-16 Haziran’ın yıl dönümü dolayısıyla yapılacak mitinge çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aliağa Belediyesinde işten çıkarılan işçiler eylemlerine devam etti. İşçiler, dağıttıkları bildirilerle Aliağa’daki işçi ve emekçileri 15-16 Haziran’ın yıl dönümü dolayısıyla yapılacak mitinge çağırdı.

Sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı’nda toplanan işçiler Aliağa Belediyesi önüne bir yürüyüş yaptı. “Aliağa uyuma işçine sahip çık”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganları eşliğinde belediye önüne gelen işçiler burada gerçekleştirdikleri eylemlerinin ardından Cumhuriyet Meydanı’na kurdukları direniş çadırına geçti.

İşten çıkarılan işçiler dün komite oluşturarak Aliağa halkına bildiri dağıtmak üzere gruplara ayrıldı. Genel-İş’te örgütlü kadrolu ve kadrosuz işçiler bugün Demokrasi Meydanı’nda DİSK’in gerçekleştireceği mitinge çağrı yaptı. Aliağa halkına seslendikleri bildirilerde, “Esnek ve güvencesiz çalıştırılmaya karşı, Aliağa Belediyesinde yaşanan hak gasplarına ve hukuksuz işten çıkarmalara karşı bütün Aliağa halkını, işçilerini ve emekçilerini Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitinge davet ediyoruz” dedi.

15-16 Haziran direnişinin yıl dönümü dolayısıyla DİSK Ege Bölge Temsilciliği bugün Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir miting düzenleyecek. Saat 18.00’de gerçekleşecek mitingde Aliağa Belediyesinden atılan işçilerin yanı sıra DİSK’e bağlı sendikalar, KESK, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, siyasi partiler ve meslek örgütleri de olacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler “ev hapsi” şartıyla tahliye edildi

SONRAKİ HABER

HSK, İstanbul ilçe seçim kurulu başkanları hakkında inceleme başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...