13 Haziran 2019 10:48

Ulaştırma Bakanlığı 3 Haber-Sen üyesini ihraç etti

Haber-Sen bayram öncesi ihraç dilen 3 üyesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, OHAL kalkmasında rağmen ihraçların sürdüğü hatırlatıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Haber-Sen bayram öncesi ihraç dilen üç üyesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Haber-Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, OHAL'in kalkmasına rağmen teftiş kurulu raporlarıyla kamudan ihraçların devam ettiğini söyledi. Özdemir, devletin ve onun yürütücüsü olan iktidar partisine tüm yurttaşlara eşit davranması gerektiğini hatırlattı.

OHAL KHK'si ile yaklaşık üç yıldır açığa alınan Haber-Sen 3 ve 7 No'lu Şube Başkanları ile bir sendika çalışanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı onayıyla kamudan ihraç edildi. Yaşanan ihraçları "Bayram hediyesi" diyerek tepkiyle karşılayan Haber- Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, "Arkadaşlarımızın hakkında dava açılıp açılmayacağı dahi net değilken hukuksuz ve antidemokratik bir şekilde ihraç edilmişlerdir” dedi. Yaklaşık üç yıldır yürütülen soruşturmada hiçbir somut gerekçe ortaya konulamadığına dikkat çeken Özdemir, “Üyelerimizin ihraç edilmesi hukuken yok hükmündedir. İktidar, emekçilerin anayasal ve demokratik bir hak olan çalışma hakkını elinden alarak açlığa ve sefalete mahkum etmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

"KAMUDAN İHRACI SİLAH GİBİ KULLANIYORLAR"

AKP iktidarının biat etmeyen kesimleri baskılamak amacıyla kamudan ihracı bir silah olarak kullandığını ifade eden Özdemir, "Kamu emekçilerinin iş güvencesinin OHAL ve KHK rejimi ile fiilen ortadan kaldırılması kabul edilebilir değildir. Devletin ve onun yürütücüsü iktidar partisinin kendi ideolojik referansları doğrultusunda hareket etmekten vazgeçmesine tüm yurttaşlara eşit mesafede tarafsız ve demokratik bir siyaset izlemesinin etik gereği olduğunu hatırlatıyoruz" dedi. Özdemir, üyelerinin işe geri alınana kadar mücadele edeceklerini söyleyerek "OHAL, KHK rejimi ve sonrasında teftiş kurulu raporları ile ihraç ettiğiniz arkadaşlarımızın tamamı işe dönecek, tüm hukuksuzluklar bitecek, siz gideceksiniz, biz kazanacağız" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Teknik Direktör Kemal Özdeş yeniden Kasımpaşa'da

SONRAKİ HABER

Demir yolu kazalarının araştırılması talebi AKP tarafından reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...