13 Haziran 2019 08:56
Son Güncellenme Tarihi: 13 Haziran 2019 14:46

Erdoğan: S-400’ler bir dahaki ay geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olan S-400 savunma sistemi konusundaki ısrarını sürdürdü.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD ile yaşanan S-400 krizine ilişkin önceki gün “Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır” sözü ile çıkış yapan Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile S-400 ısrarını tekrar etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimi öncesinde kişisel sosyal medya hesabından, “Gerilim siyasetine asla tevessül etmeyecek; demokrasiden, milli iradenin üstünlüğünden taviz vermeden bu uzun ve ince yolu kat edeceğiz” diyerek altı maddelik bir açıklama paylaştı.

Erdoğan yaptığı, “Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır, demiyorum; almıştır. İnşallah, S-400’lerin teslimi gelecek ay yapılacak” açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı yeni açıklamasında S-400 ve F-35 mevzusuna bir kez daha değindi.

Türkiye’nin S-400 savunma sistemlerini satın aldığını bir kez daha vurgulayan Erdoğan, F-35 uçaklarının da sadece müşterisi değil, aynı zamanda üretim ortağı olduğunu söyledi.

Erdoğan açıklamasında, “Suriye’de sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu, Celabrus-Afrin hattında, Kuzey Irak sahasında nasıl kırdıysak, Fırat’ın doğusunda da aynı şekilde paramparça edeceğiz” sözlerini kaydetti.

TESLİMAT TEMMUZ AYINDA PLANLANIYOR

ABD, Türkiye’yi Rus yapımı S-400 almaktan vazgeçmemesi halinde F-35 savaş uçağı programından çıkarmakla ve çeşitli yaptırımlarla tehdit ediyor. Kremlin ise son olarak Rusya’nın S-400 füze savunma sistemlerini Türkiye’ye temmuz ayında teslim etmeyi planladığını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: KARARIMIZDAN VAZGEÇMEYİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin S-400 anlaşmazlığı nedeniyle Türkiye'ye yönelik sert yaptırım tehditleri içeren mektubuna dair açıklamasında "Bu mektubun üslubunu kabul etmiyoruz. Hiç kimse Türkiye'ye ültimatom veremez. Türkiye S-400 almıştır, Cumhurbaşkanımız belirtti. S-400'ler Türkiye'ye gelecektir. Türkiye aldığı karardan vazgeçmez. Kısa zamanda bakanımız cevaben mektubunu gönderecektir" dedi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mektuptan günler sonra ilk kez dün yaptığı açıklamalardaki mesajları tekrarlayan Çavuşoğlu, İdlib'deki son durumu da değerlendirdi.

"İdlib'de biz üzerimize düşeni yapıyoruz" diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Rejim burada okulları, hastaneleri ve sivilleri hedef alıyor. 200 bin sivil evini terk etmiş durumda. Bu felakettir. Şu anda tam olarak ateşkes sağlandı demek mümkün değil. Bu sabah 10'uncu gözlem üssümüze yönelik bir saldırı oldu, 3 askerimiz hafif şekilde bundan etkilendi. Bunun kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Rusya ile bu konu ile ilgili görüşüyoruz. Rejim bu saldırılarını sürdürürse gereğini yapıyoruz. Bundan kimsenin tereddütü olmasın."

Çavuşoğlu, Fransa'nın Suriye'de YPG ile iş birliği içerisinde olduğunu söyledi ve "Bu, Fransa'ya yakışmaz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Mahmut Tanal, belediye personelini AKP broşürü taşırken görüntüledi

SONRAKİ HABER

Umman Körfezi'ndeki iki büyük petrol tankerinde patlamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...